2018: Bronse etter kruttsterk vårsesong

2018: Bronse etter kruttsterk vårsesong

Brann ledet serien lenge, men sa seg til slutt fornøyd med bronseplass og en ny sjanse i Europa.

Brann gikk inn i 2018-sesongen med flere spennende nykommere i Stallen. Keeperen Samuel Sahin-Radlinger ble leid inn fra tyske Hannover., backen Taijo Teniste og vingen Gilbert Koomson kom fra Sogndal, Amer Ordagic (midtbane) fra bosnisk fotball og Henrik Kjelsrud Johansen (angriper) var ny fra Vålerenga.

Åpningskampen skulle opprinnelig vært mot nyopprykkede Ranheim. Det skjedde ikke ettersom banen ikke var klar. I stedet ble årets første tellende kamp spilt på Stadion mot Bodø/Glimt. Det endte med en solid 2-0-seier og markerte starten på en vanvittig god vårsesong.  

Brann fulgte opp åpningskampen med et sterkt uavgjortresultat borte mot Strømsgodset, før laget gikk inn den beste perioden i 2018-sesongen med syv strake seirer i Eliteserien og tre seirer i cupen.

Branns første poengtap i sesongen kom først i 16. mai-kampen mot FK Haugesund. I Eliteserien ble mai avsluttet med en fantastisk sterkt 2-1-seier mot Rosenborg på Lerkendal.

Det gikk mindre bra i NM. Etter å ha slått Sandviken (6-1), Sotra (4-0) og Fyllingsdalen (1-0) ble det, som året før, bråstopp i 4. runde. Der ble fjorårets cupvinner Lillestrøm for sterke på Åråsen. Et skadeplaget Brann-lag tapte 4-1 den nest siste dagen i mai, noe som også ble Branns første tap i en obligatorisk kamp i sesongen.

Årets første tap i eliteserien kom først i den 15. serierunden hjemme mot Molde (0-4). Brann kunne likevel se tilbake på en fantastisk vårsesong der laget lå helt i tabelltoppen og innledet sesongen med 14 kamper på rad i Eliteserien uten tap.

Resultatene på høsten ble mer variert. 2-0-tapet mot Vålerenga i den 20. serierunden medførte at Brann mistet serieledelsen for første gang siden laget overtok den i 6. serierunde. Samtidig som Branns resultater begynte å variere, begynte Rosenborg og Molde å få fart på sakene. De vant de fleste av kampene og Brann slet med å holde ajour. Skader på sentrale spillere og salg av Sivert Heltne Nilsen på sommeren medførte at Brann fikk behov for spillerforsterkninger.

Laget fikk fire spillere i løpet av sommerens overgangsvindu. Disse var Thomas Grøgaard fra Odd, Christian Eggen Rismark fra Ranheim, Ruben Yttergård Jenssen fra tyske Kaiserslautern og Daouda Bamba fra Kristiansund BK. Samtlige av disse spillerne ble i løpet av høsten sentrale aktører i Branns medaljekamp.

En sterk seier borte mot medaljekandidaten FK Haugesund (3-1) i serierunde 22 sørget for at Brann tok tilbake tabelltoppen for en stakket stund. En Rosenborg-scoring fem minutter på overtid mot Vålerenga førte til serieledelsen bare varte i to timer. Branns seier mot Stabæk i den 26. serierunden sørget for at kampen mot Rosenborg på Stadion runde etter ble en ren seriefinale. Rosenborg lå da to poeng foran Brann. Med Brann-seier ville de gjenstående tre rundene bli vanvittig spennende.

Slik skulle det imidlertid ikke gå. Kampen endte med et forsmedelig 2-1-tap. Med fem poengs avstand til Rosenborg tre runder før slutt var kampen om seriegullet i realiteten avgjort. Et Brann-tap borte mot Kristiansund (1-2) i nestsiste serierunde medførte at Molde spratt forbi på sølvplass. Selv om Brann slo Odd (1-0) i sesongavslutningen måtte Molde avgi poeng mot Sandefjord for at Brann skulle ende opp med sølvmedaljer. Det skjedde imidlertid ikke.

Brann endte opp på 3. plass, noe som betydde at klubben var kvalifisert for å spille e-cupfotball i 2019. Et sterkt resultat sesongen sett under ett, selv om Branns fantastiske vårsesong ga forhåpninger om noe enda bedre.

Markus Olsen Pettersen fikk spille de siste åtte seriekampene grunnet en langvarig skade på Samuel Sahin-Radlinger. For sin flotte innsats ble han premiert med uttak til U20-landslaget i tillegg til at han også ble kåret til årets unge spiller av Bataljonen.

Steffen Lie Skålevik ble Branns toppscorer med ni seriemål. Daouda Bamba ble Brann-spilleren med flest seriemål i 2018 med elleve seriemål. Syv av disse scoret han imidlertid for Kristiansund BK.

Gilbert Koomson slo målgivende pasninger syv ganger i løpet av sesongen og hadde også en del tredjeassister i sin første sesong for Brann.

Peter Orry Larsen markerte seg som en matchvinner i sin andre og siste sesong for Brann, og endte til slutt opp med fem scoringer. Fredrik Haugen ble kåret til årets spiller av Brann Bataljonen, mens Markus Olsen Pettersen som nevnt fikk prisen for årets unge spiller.

Brann 2 startet sesongen grusomt og sto med fem strake tap i innledningen. Det så mørkt ut en stund, men en strålende sommer- og høstsesong førte til at laget endte opp på en solid 6. plass der det aldri var reell fare for nedrykk.

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Gilbert Koomson32
Gilli Rólantsson31
Steffen Lie Skålevik29
Bismar Acosta29
Vito Wormgoor29

Flest mål

SpillerMål
Steffen Lie Skålevik9
Peter Orry Larsen6
Daouda Bamba4
Vito Wormgoor4
Deyver Vega4

A-lagsstallen 2018

Gilbert Koomson
Gilli Rólantsson
Steffen Lie Skålevik
Bismar Acosta
Vito Wormgoor
Fredrik Haugen
Peter Orry Larsen
Samuel Sahin-Radlinger
Taijo Teniste
Kristoffer Barmen
Henrik Kjelsrud Johansen
Azar Karadas
Ludcinio Marengo
Sivert Heltne Nilsen
Deyver Vega
Daniel Braaten
Ruben Kristiansen
Ruben Yttergård Jenssen
Thomas Grøgaard
Amer Ordagic
Daouda Bamba
Markus Olsen Pettersen
Christian Eggen Rismark
Jonas Grønner
Jonas Fredriksen
Nicholas Marthinussen
Kasper Skaanes
Eirik Moldenes
Aune Heggebø
Andreas Mjøs
Marius Bildøy
Se full oversikt