1999: Bronse og cupfinale

1999: Bronse og cupfinale

Med syv poeng opp til Rosenborg i serien og tap i cupfinalen ble det en nesten-sesong.

Nok en gang materialiserte optimismen før sesongstart seg i en marerittåpning. 1-3 for Lillestrøm i seriepremieren på Stadion, og så 0-5 for Tromsø i neste kamp. Dermed var Brann helt på bånn igjen, før de vant 5-4 (!) over Kongsvinger på Stadion.

Tolv baklengs på de tre første seriekampene lovet ikke så veldig bra, selv om mye kunne forklares ved det røde kortet keeper Magnus Kihlstedt pådro seg tidlig i seriepremieren.

Det var i hvert fall tid for skippertak igjen. Og nok en gang kom laget seg kraftig utover sesongen. Da det var tid for sommerferie lå vi faktisk på sølvplass etter fem seire på rad, den siste over Rosenborg på Stadion. 

Det endte med bronse, syv poeng bak Rosenborg og ett bak Molde som tok sølv. Og så var det tid for et lite cupeventyr igjen. Etter å ha slått Molde 4-3 i en klassiker av en kamp i Molde i semien, var det finale på Ullevaal igjen. Mot Rosenborg. Som vanlig.

Igjen ble det tap for det suverene laget i Norge. Denne gangen nøyde trønderne seg med én kamp, som de vant 2-0, etter to kjappe scoringer av lynvingen Jan Derek Sørensen. Men alt i alt var det en fin sesong.

Brann gikk inn i det nye årtusenet som et lag etablert i toppen av norsk fotball. Den tidligere spilleren og norgesmesteren Bjørn Dahl overtok direktørstolen ved årsskiftet. Og Teitur Thordarson var klar for comeback på benken, ti etter at han forlot Brann … 

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Harri Ylönen35
Svante Samuelsson34
Cato Guntveit34
Jan Ove Pedersen32
Geirmund Brendesæter32

Flest mål

SpillerMål
Kjetil Løvvik12
Thorstein Helstad10
Raymond Kvisvik7
Roger Helland6
Jan Ove Pedersen5

A-lagsstallen 1999

Harri Ylönen
Svante Samuelsson
Cato Guntveit
Jan Ove Pedersen
Geirmund Brendesæter
Arne Vidar Moen
Magnus Kihlstedt
Per-Ove Ludvigsen
Roger Helland
Raymond Kvisvik
Thorstein Helstad
Mons Ivar Mjelde
Erlend Hanstveit
Mika Kottila
Egil Ulfstein
Kjetil Løvvik
Azar Karadas
Stefan Paldan
Alex Valencia
Roy Wassberg
Vidar Bahus
Kjell Olsen
Bjarki Gunnlaugsson
Se full oversikt