2004: Cupmester igjen

2004: Cupmester igjen

Finalen mot Lyn var et eventyr. Et rødkledt Ullevaal i strålende høstsol og en formsterk Bengt Sæternes som scoret bare han var borti ballen.

Ny optimisme etter en flott høstsesong året i forveien. Og med store forventninger til Ragnvald Soma, som Brann omsider sikret seg underskriften til. I tillegg hadde den unge australieren Dylan Macallister skapt en viss entusiasme på forsesongen.

Men det begynte med tap. For Rosenborg i Trondheim. Ikke så oppsiktsvekkende det, men det man var opptatt av i Bergen var at Brann ble fratatt en smart og frekk scoring av Raymond Kvisvik i åpningsminuttene. Helt uforståelig for alle andre enn dommer Tommy Skjerven.

Og i den første hjemmekampen viste Brann hva som bodde i denne årgangen. 3-0 over Molde og to mål av den nye yndlingen fra Australia. Og ett fra Ola fra Fana, som fansen hadde begynt å kalle Seyi Olofinjana.

Etter elleve serierunder lå Brann på sølvplass, ved halvspilt serie nede på syvende. Høsten var ujevn, men Brann unngikk tap i de seks siste kampene og endte på bronseplass med 40 poeng bak rekordjevne Rosenborg og Vålerenga som begge endte på 48 og med lik målforskjell. Antall scorede mål vippet gullet i trøndernes favør.

Men cupen var Branns. Åkra, Nordheimsund og Hødd i de tre første rundene. Straffekonkurranse måtte til mot Bodø/Gimt for å avansere fra 4. runde, før Bryne ventet i kvarten. Det ble seier 3-2 og klart for semifinale mot Stabæk på deres hjemmebane. Nå var Brann inne i en veldig fin periode og feide bæringene av Nadderud med 3-1.

Finalen mot Lyn var et eventyr. Et rødkledt Ullevaal i strålende høstsol og en formsterk Bengt Sæternes som scoret bare han var borti ballen. Kampen var i realiteten avgjort etter tyve minutter. Og da stadionuret viste 90 minutter hadde Bann vunnet 4-1 etter tre scoringer av Sæternes og én av Robbie Winters.

Brann spilte tre kamper i den nyopprettede Royal League etter sesongslutt. Det ble seier over Halmstad og tap for Odense før jul i en praktfull sesong som lovet videre fremgang i det som skulle komme.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Olafur Örn Bjarnason36
Ragnvald Soma36
Helge Haugen34
Raymond Kvisvik34
Erlend Hanstveit32

Flest mål

SpillerMål
Robbie Winters26
Raymond Kvisvik13
Bengt Sæternes10
Charlie Miller5
Thomas Lund5

A-lagsstallen 2004

Olafur Örn Bjarnason
Ragnvald Soma
Helge Haugen
Raymond Kvisvik
Erlend Hanstveit
Cato Guntveit
Jan Tore Ophaug
Robbie Winters
Håkon Opdal
Martin Knudsen
Kristian Ystaas
Arve Walde
Dylan Macallister
Tom Sanne
Thomas Lund
Charlie Miller
Tommy Knarvik
Bengt Sæternes
Erlend Storesund
Paul Scharner
Ivar Rønningen
Seyi George Olofinjana
Steinar Tenden
Roy Wassberg
Thor Jørgen Spurkeland
Egil Ulfstein
Se full oversikt