2019: En skuffende sesong

2019: En skuffende sesong

2019 var sesongen Brann skulle hevde seg på tre fronter. Det gikk ikke, og det ble en skuffende sesong både for klubben og supporterne.

Året 2019 startet godt for Brann. Til vinterens treningskamper var flere nysigneringer på plass for å styrke troppen som kjempet om gull i 2018.

Petter Strand (Molde), Eirik Holmen Johansen (Sandefjord), Kristoffer Løkberg (Ranheim), Håkon Opdal (Start), Jesper Löfgren (Mjällby) og Marcus Mehnert (Asker) kom alle til klubben i januar. I tillegg ble Veton Berisha hentet fra Rapid Wien på overgangsvinduets siste dag.

Samtidig forsvant Samuel Sahin-Radlinger, Peter Orry Larsen, Deyver Vega og Steffen Lie Skålevik fra laget som tok bronse året før.

I vinterens treningskamper slo Brann blant annet Rosenborg i en overbevisende forestilling og det eneste laget som slo Brann var Bodø/Glimt.

Seriepremieren ble en drømmestart og Brann tok ledelsen før minuttet var spilt, borte mot Odd. Men Odd snudde kampen og vant 3–2. Årets første hjemmekamp markerte åpningen av den nye Fjordkraft-tribunen, men den første kampen på Stadion endte 1–1 mot Strømsgodset. Årets første seier kom tre dager senere da Kristiansund ble slått 2–1 på Stadion.

I vårsesongen ble det mye nesten, og selv om Brann-laget skapte flere målsjanser enn de fleste motstanderne ble det tap både borte mot Viking, samt hjemme mot Ranheim og Rosenborg.  Ved halvspilt sesong sto Brann med 23 poeng, bare tre poeng bak lagene som lå på medaljeplass.

Målet før sesongen var å hevde seg på tre fronter, serie, cup og Europa League. I cupen ble Arna-Bjørnar (6–1), Åsane (2–0) og Sogndal (2–1) slått ut, før det sa bom stopp i fjerde runde mot Ranheim (0–4). Irske Shamrock Rovers ble Branns motstander i første hinder i Europa League, og etter 2–2 på Stadion og 2–1-tap borte var også Europa-eventyret over i løpet av sommeren.

Med to turneringer mindre å spille i ble spillerstallen slanket. Kristoffer Løkberg ble solgt til Viking og Henrik Kjelsrud Johansen gikk til Fredrikstad. En ny spiller kom til klubben, det var Erlend Hustad (Notodden) som ble sendt på lån til Nest Sotra.

Brann startet andre halvdel av sesongen med å slå Stabæk på Stadion, og Ranheim borte. Så ble det to strake tap (Tromsø hjemme og Mjøndalen borte), før LSK ble slått på Åråsen. I denne perioden ble Petter Strand, Amer Ordagic og Fredrik Haugen langtidsskadet.

Det preget Brann-laget utover høsten og vinteren, og på de siste ti kampene ble det bare en seier (1–0 hjemme mot Odd). Sesongens siste kamp mot Viking (hjemme) endte med et surt 5–1-tap. Det var også avskjedskampene til Brann-legenden Azar Karadas og kaptein Vito Wormgoor. Med den skuffende poengfangsten i siste tredjedel av sesongen endte Brann til slutt opp på en skuffende 9. plass i 2019.

Selv om de sportslige resultatene ikke ble som man hadde målsetning om før sesongen, fikk seks unggutter fra egen akademi sin debut i 2019. Aune Heggebø fikk flere innhopp og en kamp fra start, mens Sander Marthinussen, Nicholas Marthinussen, Emil Kalsaas, Mikal Berg Kvinge og Andreas Mjøs fikk innhopp.  

Som foregående år delte Brann Bataljonen ut prisen for årets Brann-spiller, og denne sesongen gikk den til keeperveteran Håkon Opdal.

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Bismar Acosta33
Ruben Yttergård Jenssen32
Veton Berisha31
Håkon Opdal30
Gilli Rólantsson30

Flest mål

SpillerMål
Daouda Bamba8
Vito Wormgoor5
Petter Dahle Strand4
Veton Berisha4
Henrik Kjelsrud Johansen3

A-lagsstallen 2019

Bismar Acosta
Ruben Yttergård Jenssen
Veton Berisha
Håkon Opdal
Gilli Rólantsson
Ruben Kristiansen
Taijo Teniste
Vito Wormgoor
Gilbert Koomson
Kristoffer Barmen
Petter Dahle Strand
Christian Eggen Rismark
Daouda Bamba
Amer Ordagic
Thomas Grøgaard
Fredrik Haugen
Azar Karadas
Kristoffer Løkberg
Henrik Kjelsrud Johansen
Eirik Holmen Johansen
Aune Heggebø
Sander Marthinussen
Jesper Löfgren
Mikal Berg Kvinge
Andreas Mjøs
Emil Kalsaas
Ludcinio Marengo
Nicholas Marthinussen
Se full oversikt