2010: Et turbulent år

2010: Et turbulent år

2010 vil for alltid stå tilbake som er vanskelig år for Sportsklubben Brann og lagets tilhengere. Annerledes kan selv ikke den mest positive fremstille det.

At både treneren, daglig leder og styrets leder forlot skuten i en og samme sesong, illustrerer den vanskelige situasjonen godt. Underskuddet som ble lagt frem på årsmøtet i februar var på nesten 25 millioner kroner. Det førte til et konstant fokus på kostnadskutt på Stadion, og midlene til å forsterke laget ble begrenset.

Erik Mjelde kom tilbake fra Sandefjord, og Løv-Ham før det. Det var positivt. Ny treårsavtale for Erik Huseklepp var også et godt signal til fansen. Da sesongen kom i gang kunne publikum glede seg over at Petter Vaagan Moen var bedre enn noen gang, og på sommeren ble innlånte Zsolt Korcsmár en spennende nykommer. I samme periode ble Christian Kalvenes Brann-spiller for tredje gang, mens Olafur Örn Bjarnason sa takk for seg etter mange kamper for klubben og flyttet hjem til trenerjobb på Island.

Et rekordtidlig farvel i cupen gjennom 0-1-tap for 3. divisjnoslaget Fyllingen og en sesong der hjemmekamp på Stadion ikke lenger var ensbetydende med trepoengere, gjorde at nedgangen i tilskuermassene ble tydelig. Trøsten ble guttelaget som vant NM, og som viste at det ble jobbet godt med talentarbeidet. Tapet for Fyllingen medvirket sterkt til at det ble farvel til trener Steinar Nilsen. Rune Skarsfjord overtok midlertidig, og ble etter sesongen ansatt på treårskontrakt. Det skjedde i løpet av et år der også styreleder Hans Brandtun og daglig leder Bjørn Dahl sa takk for seg. På høsten ble Roald Bruun-Hanssen ansatt som ny daglig leder.

Sentrale spillere som Petter Vaagan Moen, Eirik Bakke og Jan Gunnar Solli bekjentgjorde mot slutten av sesongen at de ville søke lykken andre steder, mens mindre benyttede spillere som Cato Guntveit, David Nielsen og Gylfi Einarsson ikke fikk forlenget sine avtaler.

De sportslige høydepunktene sto ikke i kø. Det mest avgjørende ble seirene over bunnlagene Hønefoss og Kongsvinger på høsten, slik at laget tok seg bort fra nedrykk/kvalikplass. Rosenborg ble suveren seriemester med Vålerenga som nummer to, mens Hønefoss, Kongsvinger og Sandefjord rykket ned.

Skrevet av Gorm Natlandsmyr, mediesjef i Sportsklubben Brann

25

På denne dag i 1987

tapte Brann 0-1 i cupfinalen mot Bryne på Ullevaal etter et feildømt straffespark.

25. oktober 1987

Flest kamper

SpillerKamper
Erik Mjelde31
Erik Huseklepp31
Håkon Opdal30
Petter Vaagan Moen29
Birkir Már Sævarsson28

Flest mål

SpillerMål
Petter Vaagan Moen15
Erik Huseklepp10
Diego Guastavino9
Erik Mjelde5
Eirik Bakke5

A-lagsstallen 2010

Erik Mjelde
Erik Huseklepp
Håkon Opdal
Petter Vaagan Moen
Birkir Már Sævarsson
Hassan El Fakiri
Rodolph Austin
Eirik Bakke
Jan Gunnar Solli
Diego Guastavino
Yaw Ihle Amankwah
Tijan Jaiteh
Cato Hansen
Cato Guntveit
Bjørnar Holmvik
Olafur Örn Bjarnason
David Nielsen
Zsolt Korcsmár
Christian Kalvenes
Bjarte Haugsdal
Gylfi Einarsson
Jacinto Júnior Conceição Cabral
Kenneth Udjus
Jonas Grønner
Diego Henrique Pachega de Souza
Kjetil Skogen Kalve
Se full oversikt