2008: Fest med bismak

2008: Fest med bismak

Det ble 0-2 på Stadion og braknederlag i Liverpool i de første obligatoriske kampene i jubileumsåret, og 1-6 mot Everton ga en slags pekepinn på hvordan året skulle bli.

For Brann kom aldri skikkelig i gang denne sesongen. Hjemmetap for både Molde og Aalesund i serien gjorde at flere og flere begynte å tvile på trenerens disposisjoner. Salget av Thorstein Helstad og narrespillet rundt den varslede overgangen til Lyns nigerianske stjernskudd Odion Ighalo gjorde at flere og flere begynte å tvile også på den øvrige klubbledelsens disposisjoner. 

Jubileumssesongen ble en nedtur. Uten Helstad ble det vanskelig å kvalifisere laget for Champions League. Marseille ble for sterke. Trøsten kunne vært en ny runde i UEFA-cupens gruppespill. Et storspill og 2-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruna så det lyst ut, men det endte med tap på straffespark i bortemøtet.

Harald Aabrekk var hentet inn for å bistå Mons Ivar Mjelde, men uten at det gjorde laget bedre. Etter et bittert tap borte mot Molde valgte Mons Ivar Mjelde å trekke seg. Han ble imidlertid sittende ut sesongen som endte på en meget skuffende 8. plass.

Før året var omme var imidlertid en ny trener på plass i Bergen. Valget falt på Steinar Nilsen, som kom rett fra suksess med Tromsø IL. Han fikk med seg Rune Skarsfjord som medhjelper, og sammen staket de ut kursen for hvordan Brann skulle reise seg etter den skuffende plasseringen i 2008.

Deler av teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

25

På denne dag i 1987

tapte Brann 0-1 i cupfinalen mot Bryne på Ullevaal etter et feildømt straffespark.

25. oktober 1987

Flest kamper

SpillerKamper
Erlend Hanstveit37
Bjørn Dahl32
Azar Karadas32
Olafur Örn Bjarnason31
Jan Gunnar Solli31

Flest mål

SpillerMål
Thorstein Helstad13
Njogu Demba-Nyrén5
Olafur Örn Bjarnason5
Robbie Winters4
Gylfi Einarsson4

A-lagsstallen 2008

Erlend Hanstveit
Bjørn Dahl
Azar Karadas
Olafur Örn Bjarnason
Jan Gunnar Solli
Petter Vaagan Moen
Erik Huseklepp
Eirik Bakke
Håkon Opdal
Kristjan Örn Sigurdsson
Hassan El Fakiri
Robbie Winters
Njogu Demba-Nyrén
Tijan Jaiteh
Gylfi Einarsson
Cato Guntveit
Thorstein Helstad
Armann Björnsson
Birkir Már Sævarsson
Trond Fredrik Ludvigsen
Rodolph Austin
Kenneth Udjus
Yaw Ihle Amankwah
Michael Thwaite
Johan Thorbjørnsen
Nicolai Misje
Matias Møvik
Se full oversikt