1917: Første cupfinale

1917: Første cupfinale

Men Sarpsborg ble for sterke i finalen.

Et merkeår for klubben. Brann sikret seg arealene i Fridalen til et nytt stadion. Brannhytten på Totland ble tatt i bruk og fotballguttene kom helt til finalen i Norgesmesterskapet. På veien ble Vidar, Aalesund, Stavanger IF og Lyn slått, men i finalen ble Sarpsborg for sterke. 10 000 tilskuere så NM-finalen som ble spilt på Stavanger Stadion 4. oktober.    

Denne sommeren fikk Brann sin første skotte inn i rekkene. George Deans skulle komme til å sette sitt preg på fotballen i Bergen og i Brann spesielt. Brann utviklet nå en egen spillestil etter skotsk mønster. ”Brannstilen” var kjennetegnet av kortpasningsspill og ballbesittelse, og den virket! Brann vant hele 16 av 18 kamper denne sesongen, én endte uavgjort (Stavanger IF i Stavanger) og det eneste tapet kom i cupfinalen. Men Brann var nå et lag helt i toppen av norsk fotball, med flere brakseire. 14-0 borte over Aalesund i 2. runde i cupen viste hvor sterke Brann var blitt. Målforskjellen på de 18 kampene: 121-18! Utrolig.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

25

På denne dag i 1962

spilte Brann treningskamp mot skotske Hearts på Stadion. Hearts vant 4-0.

25. september 1962