1950: Første finale på 25 år

1950: Første finale på 25 år

Ja, det var egentlig ganske utrolig. For første gang siden 1925 spilte Brann seg helt frem til cupfinalen igjen, og det som et lag fra nest øverste nivå.

I hvert fall i første halvdel av sesongen. Brann vant sin avdeling i 1. divisjon og møtte Stavanger IF, Hamar og Lisleby i kvalik. Brann og Lisleby kom gjennom nåløyet, og høsten bød på fine resultater i såvel serie som cup. Brann vant tre av sine fem kamper og tapte bare én i serien.

Og cupen ble et eventyr. Både kvartfinale og semifinale på Stadion, mot henholdsvis Odd og Lyn, skapte cupfeber i byen. 17 000 var innenfor Stadion-porten da Odd fikk stryk med 3-1, mens hele 20 000 bivånet semifinalen mot Lyn. De fikk se Gunnar Røed og Gunnar Skagen score for Brann i det som ble kalt en vespilt kamp. 2-1 ble resultatet og dermed bar det til Ullevaal der Fredrikstad ventet i finalen.

35 367 tilskuere så finalen på Ulleval der Fredrikstad dessverre var suverene og vant 3-0. Men bergenserne var med og satte farge på finalen, mange hadde tatt turen over fjellet og støttet laget sitt så det virkelig merktes i hovedstaden.

Av 26 kamper vant Brann 17. Fem endte med tap og fire endte uavgjort i en sesong klubben kunne være stolt av, tross det klare tapet i finalen på Ullevaal.

I friidretten hadde man nå også etablert en hovedserie, der landets 14 fremste klubber konkurrerte seg imellom. Brann kom ikke med. Klubben klarte heller ikke å kvalifisere seg til 1. divisjon og måtte kjempe i 2. divisjon, altså på tredje høyeste nivå.

Skiavdelingen hadde en brukbar sesong med tre kretsmesterskap til klubbens medlemmer.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Trygve Sigvaldsen19
Erik Krohn Hansen19
Arthur Melby18
Rolf Vevle Eriksen18
Kjell Seim18

Flest mål

SpillerMål
Gunnar Skagen15
Asbjørn Melling9
Gustav Røed7
Sigurd Zachariassen6
Hans Bjørn Skagen3

A-lagsstallen 1950

Trygve Sigvaldsen
Erik Krohn Hansen
Arthur Melby
Rolf Vevle Eriksen
Kjell Seim
Rolf Wembstad
Asbjørn Melling
Sigurd Zachariassen
Oddvar Hansen
Gunnar Skagen
Gunnar Røed
Gustav Røed
Gerhard Bruu
Hans Bjørn Skagen
Rolf Madsen
Erling Bremerthun
Thorolf Grahl-Madsen
Se full oversikt