1918: Første landslagsspiller

1918: Første landslagsspiller

Dette var året Brann fikk sin første landslagsspiller idet Sigurd Wathne fikk det ærefulle oppdrag å vokte buret og spille med flagget på brystet.

Et nytt stort fotballår. Ny cupfinale, men nok et tap. 23 kamper ble spilt og bare to endte med tap. Dette var året Brann fikk sin første landslagsspiller idet Sigurd Wathne fikk det ærefulle oppdrag å vokte buret og spille med flagget på brystet.

Dette var også året da legendene Alexander Olsen og Finn Berstad debuterte for Brann og året da spanskesyken herjet. To av Branns fremste spillere, Bjarne Johnsen og Sigurd Bøschen, måtte melde forfall til cupfinalen i Drammen nettopp på grunn av spanskesyken.

Også i friidretts- og skigruppen var det fremgang, kanskje mest fordi den fenomenale vossingen Johannes Gullbrå, som var i norgestoppen både i langrenn, hopp og kombinert, meldte overgang til Brann.

Fløibanen åpnet i 1918 og gjorde tilgangen til det nærmeste byfjellet atskillig enklere. Det gjorde at bruken av Brann-hytten på Totland avtok en smule.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003