2006: Gullet glapp igjen

2006: Gullet glapp igjen

Ny sesong med grenseløs optimisme. Men Brann slet litt i oppkjøringen. Tap for antatt dårligere motstandere skapte en viss uro.

I seriepremieren fikk Brann kjørt seg mot Fredrikstad i plankebyen. Det ble 1-1 og Brann var heldige, selv om Martin Andresen brente et straffespark.

I Stadion-premieren uken etter kom Lillestrøm på besøk i en kamp som også endte 1-1, men som huskes for at Brann ble snytt for et soleklart straffespark og for at innbytter Migen Mimelli hadde tidenes sjanse til å avgjøre i sluttminuttene.

Så kom en rekke kamper som forsterket duften av gull. Etter åtte kamper la Brann seg øverst på tabellen for å bli liggende der helt til etter 21. runde. Et stygt tap (0-4) for HamKam ødela noe av inntrykket av en god vårsesong, men det var tapene for Lillestrøm, Start og Vålerenga om høsten som ødela gullplanene for alvor.

Da Rosenborg kom til det som pressen hadde døpt ”seriefinale” på Stadion tre runder før slutt, var Brann ute av form og selvtilliten hadde fått en kraftig knekk. Rosenborg vant 3-1 og sikret gullet igjen. Men den totale ydmykelsen kom ikke før i siste seriekamp. Da vant Viking 5-0 i Stavanger i en skrekkelig kamp for Branns del. Dermed ble det sølv. 

Men tipoengsledelsen Brann hadde hatt over Rosenborg i sommerferien var nå forvandlet til syv poeng i Rosenborgs favør. Med andre ord en total kollaps, som også brakte en intern maktkamp på Stadion frem i lyset. For sportsdirektør Per-Ove Ludvigsen trakk seg overraskende fra stillingen sin, og det var tydelig at trener Mons Ivar Mjelde hadde gått seirende ut av en konflikt de to imellom.

Mange rundt klubben, både presse og supportere satte likevel spørsmålstegn ved trenerens evner til å få det beste ut av mannskapet. Et mannskap, som etter de flestes mening var det beste noe norsk lag kunne skilte med. 

I cupen var det slutt allerede i 4. runde da Start ble for sterke i Kristiansand. Og i UEFA-cupen ble fansen vitner til en flause av de store da det svenske 2. divisjonslaget Åtvidaberg satte Brann utenfor før det hele kom skikkelig i gang.

Royal Lague var heller ingen stor suksess, men to seire over Rosenborg varmet, og tok Brann til kvartfinalen, der det ble tap for Brøndby.

Oppsummering: Mer sølv og ferten av gull …

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Olafur Örn Bjarnason38
Helge Haugen36
Bjørn Dahl34
Martin Knudsen33
Petter Vaagan Moen33

Flest mål

SpillerMål
Bengt Sæternes10
Migen Memelli9
Robbie Winters8
Charlie Miller6
Olafur Örn Bjarnason5

A-lagsstallen 2006

Olafur Örn Bjarnason
Helge Haugen
Bjørn Dahl
Martin Knudsen
Petter Vaagan Moen
Robbie Winters
Erlend Hanstveit
Kristjan Örn Sigurdsson
Håkon Opdal
Bengt Sæternes
Migen Memelli
Martin Andresen
Charlie Miller
Erik Huseklepp
Thorstein Helstad
Ardian Gashi
Arnaud Monkam
Trond Fredrik Ludvigsen
Janez Zavrl
Christian Kalvenes
Johan Thorbjørnsen
Eirik Bakke
Cato Guntveit
Kristian Ystaas
Armann Björnsson
Maynor Suazo
Nicolai Misje
Se full oversikt