2007: Gullet kom hem

2007: Gullet kom hem

Endelig! Etter 44 års venting var gullet endelig heme i Bergen igjen. For en prestasjon det var - og for en lykke det var for Bergen og Branns mange supportere!

Det var en fantastisk sesong. Fra Erik Huseklepps praktfulle pasning til en fremstormende Thorstein Helstad i det enorme bakrommet på Nadderud Stadion i åpningskampen til Helstads fire mål mot Viking i gullfesten på Stadion.

Hele vårsesongen lå Brann på sølv eller gullplass, og fra og med 14. serierunde lå laget aller øverst.

Det var en sesong full av stolte øyeblikk, men også en sesong med stygge baksmeller. 0-3 for Rosenborg på Lerkendal i april var fælt, og 0-6 for Lyn på Ullevaal i juni var grusomt.

Men med Thorstein Helstad i praktslag praktisk talt fra start til mål og nyervervelsen Jan Gunnar Solli i en klasse han ikke hadde vist på lenge. Med Martin Andresen som innpisker og ballfordeler, med Eirik Bakke, Azar Karadas og Hassan El Fakiri i rød drakt og med solid dekning på alle plasser stormet Brann mot gullet.

Høydepunktene? Mange. 5-1 over Lillestrøm på Åråsen i den kampen som pekte rett mot gullet. 5-2 over Viking i siste hjemmekamp etter at gullet var sikret. 3-1 over Lyn med to Azar-mål på overtid. 4-0 over Odd og Fredrikstad i to viktige høstkamper på rad. 3-0 over sølvvinner og daværende serieleder Stabæk i første høstkamp på Stadion. Jo, høydepunktene var mange gjennom en lang og deilig sesong.

Cupen ble en parentes i 2007. Viking vant 2-0 i 4. runde og dett var dett for Branns del. Det ble morsommere i UEFA-cupen, der Brann først måtte gjennom to kvalikrunder før de eliminerte storklubben Club Brugge i 1. runde. Dermed ble det avansement til gruppespillet og nye storkamper på Stadion i flomlys. Og ikke nok med det: Brann kom seg gjennom gruppespillet og trakk Everton i åttedelsfinalen.
  
Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Olafur Örn Bjarnason39
Erik Huseklepp38
Jan Gunnar Solli37
Petter Vaagan Moen37
Håkon Opdal35

Flest mål

SpillerMål
Thorstein Helstad27
Robbie Winters15
Armann Björnsson9
Martin Andresen7
Petter Vaagan Moen7

A-lagsstallen 2007

Olafur Örn Bjarnason
Erik Huseklepp
Jan Gunnar Solli
Petter Vaagan Moen
Håkon Opdal
Kristjan Örn Sigurdsson
Thorstein Helstad
Erlend Hanstveit
Martin Andresen
Bjørn Dahl
Cato Guntveit
Armann Björnsson
Robbie Winters
Eirik Bakke
Ramiro Corrales
Ardian Gashi
Tijan Jaiteh
Hassan El Fakiri
Azar Karadas
Bengt Sæternes
Johan Thorbjørnsen
Helge Haugen
Joakim Sjöhage
Trond Fredrik Ludvigsen
Knut Walde
Arnaud Monkam
Migen Memelli
Se full oversikt