1979: Hoff fikk sparken

1979: Hoff fikk sparken

Dette var året da det skulle skje: Brann skulle til topps i norsk fotball igjen, og til å hjelpe seg dit hyret man den unge og offensive treneren Ivar Hoff.

Hoff var offensiv i betydningen fremadstormende, men målet hans var i første rekke å gjøre Brann bedre defensivt. Du vinner ikke serien når du slipper inn to mål i snitt pr kamp, slik Brann hadde gjort sesongen i forveien.

Men med Hoff ved roret gikk det så til de grader på trynet. Etter fem serierunder lå Brann aller nederst på tabellen, og det var et sjokk for Bergen. Hoff, som hadde vært med og bygget opp suksessen Lillestrøm og trent Mjøndalen opp i toppserien igjen, var kommet for å ta medalje, helst gull.

Ved halvspilt serie lå Brann nest sist, og etter 2-2 mot Mjøndalen på Stadion 30. juli fikk Ivar Hoff sparken.

Og da ble det bråk.

For Hoff ville ikke gå, det vil si; Han krevde erstatning for tapt anseelse og skulle ha en million for å gå før tiden. Til å hjelpe seg hadde han den nesten like offensive advokaten Tor Erling Staff. Så da stilte Brann med Alf Nordhus, og mediesirkuset var i gang. Det endte med forlik og med at Egil Austbø tok over trenerjobben. Det hjalp lite. Brann endte suverent sist i eliteserien med ti fattige poeng.

I cupen gikk det heldigvis litt bedre. I kvarten ble Lillestrøm slått på Åråsen, men i semien var det stopp. Viking vant 1-0 på Stadion.

En miserabel sesong, som minnet litt om 1964- sesongen da Brann og Bergen trodde på nytt gull og laget rykket rett ned. For å gjøre sesongen komplett miserabel forsvant langtidsskadde Steinar Aase til Start, og da kom det frem at Brann hadde støttet den skadde spilleren med penger i skadeperioden. Fotballforbundet ila både Aase og Brann-ledelsen bøter for overtredelse av amatørreglementet og fikk ingen nye venner i Bergen. 

Av 40 kamper vant Brann bare 14. Fem endte uavgjort og 21 med tap.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Ingvald Huseklepp28
Terje Rolland28
Jan Knudsen28
Kjell Rune Pedersen27
Helge Karlsen26

Flest mål

SpillerMål
Bjørn Tronstad9
Paal Fjeldstad6
Ingvar Dalhaug4
Kjell Rune Pedersen4
Neil MacLeod2

A-lagsstallen 1979

Ingvald Huseklepp
Terje Rolland
Jan Knudsen
Kjell Rune Pedersen
Helge Karlsen
Neil MacLeod
Patrick Schanzenbecher
Atle Hellesø
Anders Giske
Bjørn Tronstad
Paal Fjeldstad
Tore Nordtvedt
Frode Larsen
Ingvar Dalhaug
Bjørn Erik Brandt
Tore Strand
Geir Austvik
Bjørn Dahl
Paul Danielsen
Arne Møller
Øyvind Pettersen
Tøger Tøssebro
Se full oversikt