1966: Idrettene kranglet

1966: Idrettene kranglet

Striden sto om hvilken idrett som var den gjeveste, og kraftige ord ble brukt, dog med en humoristisk undertone.

Årstad hadde rykket ned til tross for det skjebnesvangre poenget mot Brann, og var erstattet av Baune i 2. divisjon avdeling B.

Og Landås-klubben skulle komme til å spenne enda kraftigere bein på storebror enn Årstad hadde gjort sesongen i forveien. For Baune vant like godt begge kampene mot Brann, og tok fire av sine i alt åtte poeng fra opprykkskandidaten.

Baune rykket rett ned igjen, og selv om Brann hadde tatt alle poengene i kampene mot dem, hadde det ikke hjulpet. For Rosenborg feide all motstand til side og var ni poeng foran Brann til slutt. Rosenborg tapte bare én kamp denne sesongen, og spilte én uavgjort (mot Brann på Stadion). Resten vant de. Rosenborg var på vei til topps i norsk fotball også i seriesammenheng nå. Allerede året etter, i sin første sesong i toppserien, skulle de bli seriemester. Og ikke for siste gang.

Også Viking kom foran Brann på tabellen i 2. divisjon, og Brann forble nede. Heller ikke i cupen ble det stort å juble for. Det var takk og farvel allerede i 4. runde da Lyn vant 6-3.

Sesongens høydepunkt var for mange Kniksens gjesteopptreden i Brann-drakt i en show-kamp mot engelske Sheffield United på Stadion i mai. Brann tapte 1-2, men Kniksen scoret målet til stor begeistring for de 14 000 fremmøtte.

Fasit for sesongen: 31 kamper, 20 seire, to uavgjorte og ni tap.

Friidrettsgjengen fikk en etterlengtet seniortriumf da Brann vant 1000 meter stafett i B-mesterskapet. Det ble også satt flere klubbrekorder, og om høsten ble det markert at det var ti år siden Rasmus Johannessen blåste liv i klubbens friidrettsavdeling igjen. For øvrig kranglet friidrettens Truls Synnestvedt og fotballens Arild Hetleøen så bustene føyk i klubbens medlemsblad. Striden sto om hvilken idrett som var den gjeveste, og kraftige ord ble brukt, dog med en humoristisk undertone.

Skiutøverne hadde fine snøforhold, men fikk mye av sesongen ødelagt av strømrasjonering i byen, noe som betydde at flomlys og lysløype ikke kunne brukes. Langrennsguttene gjorde likevel grove innhogg i kretsmesterskaptes premiebord.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Gunnar Tiller18
Ivar Farestvedt18
Tore Nordtvedt18
Harald Johannessen18
Torgeir Hauge15

Flest mål

SpillerMål
Harald Johannessen8
Torgeir Hauge6
Jan Erik Osland4
Rolf Birger Pedersen4
Finn Stedje3

A-lagsstallen 1966

Gunnar Tiller
Ivar Farestvedt
Tore Nordtvedt
Harald Johannessen
Torgeir Hauge
Finn Stedje
Harald Gundersen
Knut Kaalaas
Rolf Birger Pedersen
Egil Austbø
Jan Erik Osland
Knut Vatle
Arild Hetleøen
Leif Amundsen
Trygve Andersen
Terje Sivertsen
Atle Hellesø
Per Hamre
Kjell Jensen
Se full oversikt