1998: Inn med Aabrekk

1998: Inn med Aabrekk

En rabaldersesong med trenerskifte, store utskiftinger i styre og spillerstall, jumboplass halve vårsesongen og en solid avslutning som løftet Brann opp på øvre halvdel.

 
Allerede tidlig i sesongen var det misnøye i spillergruppen når det gjaldt trener Kjell Tennfjords disposisjoner. Så gikk det også veldig galt ganske kjapt. Brann vant ikke en seriekamp før i 12. serieomgang 7. juli! Da lå de for lengst suverent sist, og 2-0-seieren over Stabæk fikk dem på ingen måte bort fra jumboplassen.

Og så ble Tennfjord ”sparket” oppover til en slags manager, mens Harald Aabrekk overtok som trener. Samtidig gikk styremedlemmene Arne Møller og Harald Schjelderup av i protest mot beskyldninger fra direktør Harry Herstad om å lekke til pressen. Det kokte i korridorene på Stadion. Igjen.

Den unge hedmarkingen Thorstein Helstad hadde allerede begynt å score sine første mål på for Brann da dette pågikk. På sommeren hentet man også inn Svante Samuelsson, Raymond Kvisvik og islendingen Bjarki Gunnlaugsson. Og grepene hjalp, selv om det kostet flesk.

Brann begynte å plukke poeng. Høstsesongen ble bra. Fra jumboplass etter 14 runder klatret Brann til 6. plass etter en flott høst, som også kunne by på cup- og europacupfest på Stadion.

I cupen ble det knepent tap for Rosenborg i semifinalen på Stadion, og i europacupen ble først Zalgiris satt til side i kvaliken og så kom selveste Werder Bremen, med Håvard Flo på laget, til Bergen i 1. ordinære runde. Høyt gasjerte tyskere ble løpende mellom kjappe Brann-spillere, som vant 2-0 over det tyske storlaget. Men i returen i Bremen var det stopp. Tross store sjanser røk Brann ut med 0-4 i sekken.

En sesong med mye bråk og store utskiftninger, som også var svært variabel sportslig. Men nå var flere av de nye og dyre klassespillerne varme i de røde trøyene sine. Optimismen rådet atter i Fridalen.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Cato Guntveit32
Kjetil Løvvik32
Arne Vidar Moen32
Stefan Paldan32
Roger Helland31

Flest mål

SpillerMål
Kjetil Løvvik17
Raymond Kvisvik10
Thorstein Helstad8
Mons Ivar Mjelde4
Cato Guntveit3

A-lagsstallen 1998

Cato Guntveit
Kjetil Løvvik
Arne Vidar Moen
Stefan Paldan
Roger Helland
Thorstein Helstad
Geirmund Brendesæter
Raymond Kvisvik
Rhonny Westad
Svante Samuelsson
Roy Wassberg
Agust Gylfason
Per-Ove Ludvigsen
Jan Ove Pedersen
Mons Ivar Mjelde
Geir Hasund
Lars Bakkerud
Egil Ulfstein
Vidar Bahus
Bjarki Gunnlaugsson
Morten Pettersen
Erlend Hanstveit
Alex Valencia
Stefan Thordarson
Gunnar Norebø
Se full oversikt