1960: Kniksen debuterte

1960: Kniksen debuterte

Ja, det var året da Branns største spiller debuterte på A-laget. Han var bare 17, men allerede en fullbefaren spiller, og en magnet på publikum.

Kniksen debuterte like godt på landslaget i samme slengen, og var sammen med Pesen hovedmannen bak brakseieren over VM-finalist Sverige på Ullevaal i september. 

Men både Kniksen og Pesen var unge og utgjorde ikke et lag alene. Vårsesongen i hovedserien var begredelig, og nok en gang måtte Brann gå den tunge veien ned i landsdelsserien etter å ha endt nest sist.

I landsdelsserien om høsten gikk det naturlig nok bedre. Fem seire, tre uavgjort og null tap ga et bra utgangspunkt før vårsesongen.

I cupen var det derimot slutt i 4. runde, der Sandefjord stoppet drømmen om ny finale. 4-1 vant Torbjørn Svendssen og Co på Stadion 4. september.

Tross Kniksen ble det en trist sesong med nedrykk og relativt tidlig cup-exit. Høsten i landsdelsserien pynter litt på statistikken som viser 20 seire på 34 kamper, syv uavgjorte og seks tap.

I friidretten var det stadig fremgang i de aldersbestemte klassene. Allsidige Frank Skadal, som senere ble fotballdommer på toppnivå, ble juniorkretsmester i høyde og nummer fire i NM med 1,75, en pers han senere samme sesong forbedret til 1,80.

Skiavdelingen arrangerte, eller planla å arrangere, fire renn denne vinteren, men håpløse snøforhold gjorde at tre av dem måtte avlyses. Turid Blydt Johnsen og Arne Håland ble kretsmestere i slalåm.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Per Pettersen19
Rolf Birger Pedersen19
Svein Kalsaas19
Rolf Helen Iversen19
Roald "Kniksen" Jensen18

Flest mål

SpillerMål
Rolf Birger Pedersen25
Roald "Kniksen" Jensen10
Kåre Olsen8
Willy Sivertsen4
Arild Hetleøen1

A-lagsstallen 1960

Per Pettersen
Rolf Birger Pedersen
Svein Kalsaas
Rolf Helen Iversen
Roald "Kniksen" Jensen
Erik Sletten
Kåre Olsen
Odd Oppedal
Willy Hornes
Knut Helge Milde
Torbjørn Larsen
Willy Sivertsen
Torleiv Risa
Arild Clausen
Arild Hetleøen
Roald Paulsen
Alfred Rønning
Leif Amundsen
Bjørn Fredriksen
Finn Berstad jr.
Se full oversikt