1965: Kniksen forlot Brann

1965: Kniksen forlot Brann

Tiden blant de nest beste skulle bli så kort som mulig, selv om Kniksen forsvant til Hearts.

Det var i hvert fall planene på Stadion. Og det begynte bra. Det ble seier i de tre første kampene i 2. divisjon avdeling B, som det het. Brann tapte faktisk ikke en seriekamp hele vårsesongen, men så snublet vi mot Bryne i august, og marginene var små.

Hødd, Rosenborg og Brann endte alle på 19 poeng etter 14 spilte kamper og Hødd rykket opp med best målforskjell av de tre. Brann ergret seg i ettertid spesielt, og med god grunn, over den brente straffen mot Årstad i 0-0 kampen på Stadion 2. september. Et ekstra poeng der hadde vært nok til opprykk. Men sånn er som kjent fotballen, og da det ble tap for Skeid i kvartfinalen i cupen, ble sesongen 1965 en mislykket affære.

En slags trøst var landskampen på Stadion 19. mai, da Thailand ble slått 7-0 i snøvær. Trygve Andersen spilte kampen, men scoret ikke. Det gjorde imidlertid vår keeper Kjell Kaspersen, som satte en straffe og kom på scoringslisten som eneste norske keeper noensinne i en landskamp.

Friidretten vokste stadig, flere av de lovende gutte- og juniorutøverne tok nå skrittet over i seniorenes rekker, og forventningene var store for mange av av dem.

Skiutøverne kunne vise til mange gode resultater lokalt. Blant annet ble den hjemkomne sønn Sverre Asmervik  kretsmester både på 15 og 30 km langenn.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Tore Nordtvedt19
Leif Amundsen19
Arild Hetleøen18
Jan Erik Osland18
Torgeir Hauge17

Flest mål

SpillerMål
Knut Vatle9
Jan Erik Osland8
Terje Sivertsen7
Torgeir Hauge6
Øyvind Eriksen2

A-lagsstallen 1965

Tore Nordtvedt
Leif Amundsen
Arild Hetleøen
Jan Erik Osland
Torgeir Hauge
Knut Vatle
Terje Sivertsen
Arthur Larsen
Harald Gundersen
Rolf Birger Pedersen
Gunnar Tiller
Ivar Farestvedt
Arne Ingebrigtsen
Trygve Andersen
Atle Bilsback
Hans Nøkleby
Gunnar Bogen
Roald Sandal
Kjell Jensen
Steinar Solberg
Reidar Kristiansen
Øyvind Eriksen
Ole Bolstad
Se full oversikt