1977: Lite å juble for

1977: Lite å juble for

Etter flere gode år og medaljer i både serie og cup, falt Brann ut av toppen.

Bodø/Glimt spilte sin første kamp i toppserien noensinne på Brann Stadion 24. april 1977. Dessverre for Brann vant nykomlingene sin første kamp, og det stoppet ikke der for de gulkledte fra Bodø. Da serien var over hadde Harald Berg og Co sensasjonelt nok sikret sølvmedaljene bak suverene Lillestrøm, som ble seriemester for andre år på rad.

Mens Brann, som hadde mistet Jan Erik ”Dukken” Osland og Endre Blindheim etter 1976-sesongen, gikk på tap etter tap i vårsesongen og lå tredje sist halvveis. Det var langt under forventningene, for avslutningen på 1976-sesongen hadde lovet noe helt annet. Høsten ble litt bedre, men noen gjentagelse av cuptriumfen ble det aldri. Allerede i 4. runde var det stopp, da nederlagsdømte Raufoss vant 2-1 på Stadion.

Brann endte på 6. plass i serien med 22 poeng på 22 kamper. En skuffelse i forhold til forventningene. Men det kom nye sjanser i europacupen for cupvinnere, og de fire kampene der var ganske oppløftende. Først var det to greie seire over Akranes fra Island, og i 2. runde ventet Hallvar Thoresen og F.C. Twente. Etter 0-2 i Nederland i første kamp fikk 12 000 tilskuere se en flott kamp i ekte bergensk grisevær på Stadion 2. november. Det endte med tap 1-2, men Brann spilte en god kamp og hadde nederlenderne i kne.

Sesongens tørre tall: 37  kamper, 18 seire, syv uavgjorte og tolv tap.

På alpinsiden var det stor aktivitet, og Bjarne Johnsens vandrepokal ble opprettet som et mål de yngste utøverne i klubben kunne strekke seg etter. Dette første året tilfalt pokalen Jens Morten Wembstad.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Bjørn Tronstad30
Steinar Aase30
Neil MacLeod29
Atle Bilsback28
Tore Nordtvedt28

Flest mål

SpillerMål
Bjørn Tronstad22
Steinar Aase18
Ingvald Huseklepp4
Neil MacLeod4
Atle Bilsback3

A-lagsstallen 1977

Bjørn Tronstad
Steinar Aase
Neil MacLeod
Atle Bilsback
Tore Nordtvedt
Helge Karlsen
Atle Hellesø
Ingvald Huseklepp
Egil Austbø
Jan Knudsen
Rune Pedersen
Frode Larsen
Bjørn Erik Brandt
Ingvar Dalhaug
Oddvar Træen
Robert Hirsch
Terje Rolland
Per Egil Pedersen
Svein Gunnar Rein
Roar Andersen
Se full oversikt