2017: Med i medaljekampen

2017: Med i medaljekampen

Sesongen 2017 ble et nytt år med medaljekamp, men denne gangen vippet det feil vei på slutten.

Etter sølvet i 2016 ble det kamp mot Rosenborg i den nystartede Unicef Mesterfinalen. Kampen gikk på Stadion, men fjorårets dobbeltmester ble likevel for sterke og vant 2-0.

Serien startet med en vanskelig bortekamp mot Tromsø. Det ble en kamp som skulle gi et godt bilde på resten av sesongen. Brann tok ledelsen, men slapp inn et mål på overtid.

Våren ble svært god. Strømsgodset (3-0), Haugesund (3-1), Molde (4-1), Sandefjord (5-0) og Stabæk (5-0) ble nedsablet på hjemmebane. Det ble også noen sterke resultater på bortebane. Dette gjorde sitt til at Brann ledet serien i slutten av juni.

Daniel Braaten storspilte sammen med resten av laget, men dessverre ble han skadet og Brann tapte 0-2 borte mot Stabæk i juli. Det innledet en dårlig periode.

Selv om Ruzomberok ble slått på bortebane ble det 0-1 tap hjemme mot Sarpsborg 08 og hjemmetap i returkampen mot slovakene. Plutselig var Brann ute av Europa og vippet ned fra toppen av tabellen.

Etter å ha slått ut Austevoll (7-0), Lysekloster (2-0) og Nest-Sotra (2-0) i cupen, skulle Brann endelig revansjere seg mot Mjøndalen etter tidligere års fadeser. Slik gikk det ikke og Mjøndalen sendte Brann ut av cupen med 0-1 på Isachsen Stadion.

August ble likevel bedre i serien hvor Brann gikk ubeseiret gjennom måneden. Deretter sa det bom stopp.

September startet bra med seirer over Sogndal (2-1) og Sandefjord (1-0) før det ble fire tap på rad mot Vålerenga (1-2), et stygt tap hjemme mot Kristiansund (0-4), Molde ble for sterke på Aker Stadion (0-1) og Rosenborg fikk dommerhjelp og vant 3-0 på Stadion. En borteseier mot Haugesund og en hjemmeseier mot Lillestrøm gjorde at Brann sikret 5. plassen. Markus Olsen Pettersen og Marius Bildøy debuterte i siste kamp hjemme mot Tromsø (2-2) som ikke hadde noen betydning for tabellplasseringen.

Kristoffer Barmen ble Branns toppscorer med åtte mål og hadde sin beste sesong i Brann-trøyen. Fredrik Haugen stod bak mange av Branns mål og endte til slutt opp med fem mål og hele ti målgivende pasninger.

Deyver Vega gjorde en god høstsesong og endte til slutt opp på seks scoringer. Vito Wormgoor ble kåret til årets spiller av Brann Bataljonen, mens Markus Olsen Pettersen fikk prisen som årets talent av Hansa Borg Bryggerier.

5. plassen viste at Brann hørte hjemme blant de beste i norsk fotball, men slik sesongen startet var det skuffende å ikke bli kvalifisert for spill i Europa også i 2018. Klubben gikk også glipp av en kamp mot Everton da laget røk for Ruzemberok og mange var nok også irritert over at revansjen mot Mjøndalen lot vente på seg.

Brann 2 startet også bra, men fikk det litt tøffer mot slutten av sin sesong. Laget holdt seg likevel i den nye 3. divisjonen. 

 

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Fredrik Haugen35
Sivert Heltne Nilsen33
Amin Nouri33
Bismar Acosta33
Ruben Kristiansen33

Flest mål

SpillerMål
Kristoffer Barmen8
Jakob Orlov7
Deyver Vega7
Fredrik Haugen5
Torgeir Børven4

A-lagsstallen 2017

Fredrik Haugen
Sivert Heltne Nilsen
Amin Nouri
Bismar Acosta
Ruben Kristiansen
Kristoffer Barmen
Gilli Rólantsson
Vito Wormgoor
Jakob Orlov
Piotr Leciejewski
Torgeir Børven
Azar Karadas
Kasper Skaanes
Peter Orry Larsen
Deyver Vega
Daniel Braaten
Vidar Ari Jónsson
Steffen Lie Skålevik
Jonas Grønner
Alex Horwath
Ludcinio Marengo
Marius Bildøy
Halldor Stenevik
Markus Olsen Pettersen
Se full oversikt