2003: Mjelde tar over

2003: Mjelde tar over

 
Spørsmålet mange stilte seg var om den tidligere spilleren uten hovedtrenererfaring var skikket til å trene en storklubb som Brann. Det så ikke akkurat slik ut til å begynne med.

Etter fem kamper hadde Brann ett poeng og lå og kavet i bånn. Igjen.

Et lite håp ble tent etter seier over Odd i sjette runde, men det gikk raskt nedover igjen. Etter tolv kamper lå Brann helt sist etter åtte tap, tre uavgjortkamper og én seier. Noe måtte gjøres.
Og noe ble gjort. Branns nye snille onkel var trønder. Han het Idar Vollvik, og han hadde grunnlagt mobiloperatørkjeden Chess. Han hentet hjem Raymond Kvisvik, som slet benken i Austria Wien, og det var trekket om fikk det til å løsne.

Raymond kom, smilte, spredte humør, la inn, scoret og briljerte. Det var en gjeninntreden av de aller sjeldneste. Raymond var ikke bare god selv, han gjorde de andre gode også. Olofinjana blomstret, Robbie Winters blomstret, til og med lille Thomas Lund, som fikk to sesonger i Brann på tampen av karrieren, blomstret.

Da alle poengene var fordelt om høsten lå Brann helt oppe på 6. plass. Det var det få som hadde trodd midtveis. Rosenborg vant forøvrig serien med elleve poengs margin til Bodø/Glimt. Trønderne virket mer suverene enn noen gang, selv om det bare ble 2-2 mot Brann på Lerkendal, etter Raymonds gjeninntreden. På Stadion vant trønderne 6-1 i sesongens første hjemmekamp for Brann.

Jo da. Gullet havnet nok riktig sted igjen. Det gjorde nok cupen også, for også cupfinalen ble et oppgjør mellom Rosenborg og Bodø/Glimt, som Rosenborg vant til slutt. Brann forsvant i 4, runde etter 0-1 for Tromsø på Alfheim.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Petter Furuseth Olsen30
Roy Wassberg30
Seyi George Olofinjana28
Jan Tore Ophaug26
Tommy Knarvik25

Flest mål

SpillerMål
Petter Furuseth Olsen10
Seyi George Olofinjana9
Thomas Lund8
Robbie Winters7
Raymond Kvisvik5

A-lagsstallen 2003

Petter Furuseth Olsen
Roy Wassberg
Seyi George Olofinjana
Jan Tore Ophaug
Tommy Knarvik
Martin Knudsen
Thomas Lund
Helge Haugen
Egil Ulfstein
Erlend Hanstveit
Joachim Walltin
Alex Valencia
Ivar Rønningen
Geirmund Brendesæter
Robbie Winters
Håkon Opdal
Cato Guntveit
Raymond Kvisvik
Kenneth Storvik
Runar Normann
Erlend Storesund
Arve Walde
Knut Walde
Nkosinathi Nhleko
Torbjørn Kjerrgård
Vegar Landro
Aleksander Orvedal
Se full oversikt