1982: NM-gull og opprykk

1982: NM-gull og opprykk

Ja, så ble det en knallsesong igjen, med NM-gull og opprykk, med den nye særdeles karismatiske treneren Arve Mokkelbost ved roret.

Og med midtbanegeneral Kjell Rune Pedersen tilbake i rekkene. Serien ble gjennomført med 13 seire, seks uavgjorte og tre tap, og det ga 32 poeng, like mange som Steinkjer, men med hårfin bedre målforskjell.

Cupen var et eventyr denne sesongen, og kvartfinalen var øyeblikket da Askeladden fikk halve kongeriket. Det var en av disse høstkampene på Stadion der alt etter hvert stemmer, og publikum løfter Brann fremover på banen og ballen inn i motstanderens mål. Men seieren over Mjøndalen satt langt inne. Bruntrøyene fra Buskerud ledet nemlig 2-0 ved pause etter to mål av den senere Brann-spilleren Odd Johnsen. I 2. omgang skjedde så det som av og til skjer i fotball. Alt snur. Og Brann var plutselig fullstendig overlegne. Fire ganger scoret rødtrøyene, mens Mjøndalen knapt var over midtstreken.

I semifinalen fikk over 22 000 tilskuere se Brann slå Moss 3-1, og finalen var en klassiker. 2-2 ved pause mot Molde på Ullevaal, og det avgjørende målet ved kaptein Neil MacLeod litt ut i 2. omgang. Norgesmesterskap og nytt opprykk. Jada!

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Tore Strand29
Finn Einar Krogh29
Arne Møller29
Stein Norstad29
Hans Martin Brandtun29

Flest mål

SpillerMål
Ingvar Dalhaug14
Kjell Rune Pedersen12
Geir Austvik9
Neil MacLeod7
Finn Einar Krogh6

A-lagsstallen 1982

Tore Strand
Finn Einar Krogh
Arne Møller
Stein Norstad
Hans Martin Brandtun
Ingvar Dalhaug
Geir Austvik
Asgeir Kleppa
Bjørn Erik Brandt
Neil MacLeod
Kjell Rune Pedersen
Øyvind Pettersen
Thor Aage Johansen
Paul Danielsen
Terje Rolland
Tore Hadler-Olsen
Bjørn Tronstad
Geir Midttveit
Magnar Heggem
Se full oversikt