1988: Nytt finale-tap

1988: Nytt finale-tap

Teitur Thordarson brakte Brann til cupfinale. Men også utenfor banen ble det store overskrifter...

Ny trener. Denne gang var det islendingen Teitur Thordarson som skulle skape et stabilt topplag på Stadion. Sogndals store stjerne, Atle Torvanger, hadde meldt overgang til Brann, og også fotballnomaden Jan Halvor Halvorsen ankom Stadion før sesongstart. Optimismen var atter stor.

Så begynte det med fire strake tap. Brann lå igjen nede i sumpen, og var aldri høyre plassert enn 8. plass (av tolv) i løpt av sesongen. Da poengene ble telt opp, hadde Rosenborg vunnet serien med 47 poeng, mens Brann endte på niende, altså siste trygge plass, med 25 poeng. 

Men i cupen bar det helt til Ullevaal igjen, for andre år på rad. Det var suverene Rosenborg som ventet på landskamparenaen, men det måtte to kamper til før trønderne kunne heve pokalen. 2-2 i første og 2-0 i andre kamp. Cupfinalen, samt fornyet kontrakt, gjorde at sesongen ikke var av de verste likevel, tross den grusomme starten. Det var for øvrig dette året Davy Wathne gikk fra Grieghallen til Ullevaal etter at han tidlig i sesongen skrev at dersom dette Brann-laget gikk til finalen skulle han spasere til Oslo. Han gikk nok ikke hele veien, men samlet inn over en million kroner til Barneklinikken underveis, og satte farge på oppkjøringen til finalen.

Det handlet om penger og farge på en annen måte også denne høsten. Brann ble beskyldt for å ha utbetalt svarte penger og fikk en bot på tre millioner kroner, hvorav et noe mindre beløp til slutt ble betalt.

Og så ble det en vanvittig oppvask på årsmøtet, der Oddvar Hansen fremmet mistillitsforslag mot styret og der flere måtte gå. Sårene etter årsmøtet 1988 satt lenge i klubben, som tross alt så frem mot sin tredje sesong på rad i toppdivisjonen.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Arne Møller29
Per Egil Ahlsen29
Bjarni Sigurdsson29
Odd Johnsen28
Lars Moldestad27

Flest mål

SpillerMål
Odd Johnsen13
Halvor Storskogen6
Jan Erlend Kruse4
Atle Torvanger3
Per Egil Ahlsen2

A-lagsstallen 1988

Arne Møller
Per Egil Ahlsen
Bjarni Sigurdsson
Odd Johnsen
Lars Moldestad
Jan Halvor Halvorsen
Jan Erlend Kruse
Halvor Storskogen
Trond Nordeide
Per Hilmar Nybø
Redouane Drici
Atle Torvanger
Henrik Biørnstad
Hans Martin Brandtun
Geir Soleim
Frithjof Wilborn
Jan Erik Storvik
Jan Eivind Brudvik
Robert Hauge
Dan Riisnes
Trond Devik
Gjert Berntsen
Se full oversikt