1968: Oddvar'en takker av

1968: Oddvar'en takker av

Trenerlegenden kunne i hvert fall trekke seg tilbake i visshet om at han hadde etablert Brann i toppen av norsk fotball igjen.

Tilbake i det gode selskap igjen med en pangstart i gjensynet med toppserien. Pesen og Erik Just Olsen scoret målene da Sarpsborg ble sått 2-0 i serieåpningen på Stadion. Men prestasjonene var svært varierende denne sesongen. Fra tap 1-7  og 0-4 for Rosenborg til 4-1 over Lyn på Ullevaal. Og denne Lyn-utgaven var kanskje den beste noensinne. De vant the double denne sesongen og var uhyre nær ved å slå Barcelona ut av cupvinnercupens kvartfinale før sesongen kom i gang her hjemme. Og på Stadion ble det to tap for dette Lyn-laget. 0-2 i serien og 1-4 i cupens kvartfinale.

Ja, det var en sesong med svært varierende prestasjoner, og Brann endte da også midt på tabellen med 19 poeng på de 18 kampene. Lyn var suverene på topp foran Rosenborg og Viking. Men trenerlegenden Oddvar Hansen kunne i hvert fall trekke seg tilbake i visshet om at han hadde etablert Brann i toppen av norsk fotball igjen.

Brann spilte 32 kamper og vant 17 av dem. Elleve endte med tap, mens laget spilte fire uavgjorte kamper i 1968.

I friidrettsavdelingen var det sprinteren Jan Nævdal som var klubbens frontfigur. Han representerte da også Norge på både senior- og  juniorlandslaget.

Skiavdelingen opplevde fremdeles en økende interesse for langrenn, mens hopp ble stadig vanskeligere å drive på grunn av bakkemangel.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Tore Nordtvedt24
Johan Johannessen24
Harald Gundersen22
Egil Austbø22
Jan Erik Osland22

Flest mål

SpillerMål
Johan Johannessen11
Rolf Birger Pedersen9
Jan Erik Osland7
Knut Kaalaas5
Egil Austbø4

A-lagsstallen 1968

Tore Nordtvedt
Johan Johannessen
Harald Gundersen
Egil Austbø
Jan Erik Osland
Rolf Birger Pedersen
Gunnar Tiller
Knut Kaalaas
Ivar Farestvedt
Ola Øyasæter
Harald Johannessen
Atle Hellesø
Arild Hetleøen
Oddvar Træen
Frode Larsen
Finn Stedje
Torgeir Hauge
Terje Sivertsen
Erik Just Olsen
Erling Mikkelsen
Helge Skorpen
Knut Vatle
Kjell Jensen
Erik Berglund
Se full oversikt