1989: Opplevelser i Europa

1989: Opplevelser i Europa

Ja, det skulle bli europacup på høsten, men det var som vanlig serien som var viktigst.

Og det begynte katastrofalt dårlig – igjen. 2-4 for Viking borte i første kamp, og så 0-3 for Tromsø på Stadion med bare 6954 tilskuere ringside.

Så klatret Brann sakte, men sikkert mot trygg plass, og da det hele var over, var Brann på 7. plass (fremdeles av tolv) med 30 poeng. Lillestrøm vant serien suverent med 52 poeng, åtte mer enn Rosenborg på andre.

Cupen var en gedigen nedtur etter de to finalene på rad. Brann presterte å bli slått ut av Fana, og ikke knepent heller. Naboene vant 3-1, og Brann var ute av cupen allerede i 2. runde.

Men man hadde cupvinnercupen å se frem til. Som tapende finalist for laget som vant The Double, var Brann klar for den nest gjeveste europacupen, og gleden var stor da det italienske storlaget Sampdoria kom opp av hatten. Det betydde et møte med verdens dyreste spiller, Gianluca Vialli, på Stadion, og nesten 17 000 ble presset inn for å overvære oppgjøret.

Sampdoria vant 2-0 i Bergen uten å overanstrenge seg. Det var klasseforskjell på lagene, selv om Brann yppet seg. I Sampdorias hjemby, Genova, ble det 1-0 til italienerne, og eventyret var ute for Brann. Men de fleste var enige om at møtene med Sampdoria hadde vært en fin og lærerik opplevelse.

Og tross en middelmådig sesong virket det som Brann faktisk var i ferd md å etablere seg i toppdivisjonen igjen. Neste sesong ville bli den fjerde på rad i øverste selskap.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Henrik Biørnstad26
Einar Arne Roth26
Tore Hadler-Olsen26
Per Egil Ahlsen26
Lars Moldestad25

Flest mål

SpillerMål
Atle Torvanger9
Einar Arne Roth5
Olafur Thordarsson5
Per Hilmar Nybø4
Jan Erlend Kruse4

A-lagsstallen 1989

Henrik Biørnstad
Einar Arne Roth
Tore Hadler-Olsen
Per Egil Ahlsen
Lars Moldestad
Ketil Elvenes
Jan Erlend Kruse
Atle Torvanger
Olafur Thordarsson
Redouane Drici
Roy Wassberg
Trond Nordeide
Per Hilmar Nybø
Mons Ivar Mjelde
Jan Eivind Brudvik
Gjert Berntsen
Dan Riisnes
Jan Erik Storvik
Se full oversikt