2001: På nedtur igjen

2001: På nedtur igjen

Etter sølvet året i forveien var optimismen igjen stor i korridorene på Stadion. Men etter seier i åpningskampen gikk det rett vest.

Eller først nord, egentlig. Der Tromsø (som vanlig) vant 2-0. Men så kom dumpekandidat Bryne til Stadion og vant 4-3! Den selvoppnevnte gullkandidaten lå plutselig langt etter, men så våknet toppscorer Helstad.

I det som kanskje ble hans livs kamp scoret han fem mål. Det var Strømgodset som fikk unngjelde, og det på deres egen hjemmebane i Drammen. Kulerammen viste 6-2 da kampen var over og Helstad, som altså scoret fem, hvorav tre på fire minutter, ble belønnet med 10 poeng på spillerbørsene.

Men det var først etter brakseieren over Stabæk i 9. runde Brann luktet på teten igjen. Etter 2-0 over Viking i Stavanger i ellevte runde var Brann på bronseplass.

Etter en ny brakseier over Godset i august lå Brann på sølvplass, men det ble med en kort gjesteopptreden så høyt på tabellen.

Da serien var over hadde Brann samlet 41 poeng mot seriemester Rosenborgs 57. Et poeng det ble gjort stort nummer av var at hvis Brann slo Rosenborg på Stadion i siste runde kunne Lillestrøm snappe gullet fra gullgrossistene på lerkendalbrakka.

Slik gikk det ikke. Rosenborg rundspilte Brann og vant 6-2 i en for bergenserne trist forestilling. Lillestrøm tok sølvet ett poeng bak Rosenborg og Viking tok bronsen.

I cupen var det farvel i kvartfinalen etter 0-3 for Lillestrøm, men for første gang spilte Brann kvalifisering til Champions League. To kvalifiseringsrunder måtte de gjennom for å komme helt til gruppespillet, men det ble med én runde. 0-0 borte og 1-1 hjemme mot Levski Sofia sendte Brann ut før det begynte.

Men i Thorsten Helstad hadde Brann en måljeger av klasse. 17 seriemål og 4 i cupen. Toppscorer igjen.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Petter Furuseth Olsen33
Alex Valencia33
Raymond Kvisvik31
Geirmund Brendesæter31
Svante Samuelsson31

Flest mål

SpillerMål
Thorstein Helstad20
Petter Furuseth Olsen13
Raymond Kvisvik10
Tommy Knarvik9
Azar Karadas8

A-lagsstallen 2001

Petter Furuseth Olsen
Alex Valencia
Raymond Kvisvik
Geirmund Brendesæter
Svante Samuelsson
Erlend Hanstveit
Joachim Walltin
Azar Karadas
Thorstein Helstad
Ivar Rønningen
Egil Ulfstein
Tommy Knarvik
Roy Wassberg
Harri Ylönen
Tomas Razanauskas
Martin Knudsen
Sergei Terehhov
Magnus Kihlstedt
Sindre Marøy
Mons Ivar Mjelde
Marcus Bakke
Joakim Hagabakken
Daniel Moen Hansen
Anthony Magnacca
Håkon Opdal
Endre Hansen
Se full oversikt