1970: Savnet en toppscorer

1970: Savnet en toppscorer

Brann hadde ingen som lignet. Så ille har det aldri vært, verken før eller siden.

Dette var tiden da tankene til Drillo-forløper George Curtis slo rot i norsk fotball. Rosenborg-treneren (og senere landslagstreneren) som skal ha innledet sin første trening med ordene ”This is a ball” fokuserte så sterkt på forsvarsarbeidet at Rosenborgs målforskjell etter endt serie med 18 kamper var 15-5! Brann, under Carol Bucho, var ikke så mye bedre. 18-11 var rødtrøyenes målforskjell ved endt serie. Det holdt til 4. plass for Brann, mens Rosenborg tok sølv med sine 15 scorede mål.

Kontrasten var stor til The double-vinnerne Strømsgodset, som med målforskjellen 36-21 viste at det var mulig å tenke annerledes. Toppseriens toppscorer ble da også en Godset-gutt. Steinar Pettersen scoret 16 seriemål alene, ett mer enn Rosenborg gjorde totalt.

Brann hadde ingen som lignet. Toppscoreren fra året i forveien, Endre Blindheim, kom ikke en gang på scoringslisten i serien. Frode Larsen og Harald Johannessen scoret tre hver og ble med det de mestscorende hos rødtrøyene. Så ille har det aldri vært, verken før eller siden.

Dette var også året da Arnfinn Espeseth og Arild Hetleøen debuterte på landslaget. Sistnevnte sjokkerte mange ved å uttale at det var et svakhetstegn for Norge at de lot en ”gamling” som ham få sjansen med flagget på brystet.

I cupen måtte det tre kamper til før Bryne ble slått i 4. runde, men i kvarten var det stopp. Lyn vant 2-0 på Ullevaal.

Brann spilte 36 kamper. 19 ble vunnet, åtte endte uavgjort og ni med tap.

Friidretten slet med baneanlegg og rekruttering. Rasmus Johannessen takket dessuten for seg etter 14 år som friidrettsformann. I skiavdelingen var det særlig alpinistene som gjorde det bra. Stina Isachsen fikk fine plasseringer også i nasjonale renn.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Torgeir Hauge25
Tore Nordtvedt25
Egil Austbø25
Harald Johannessen25
Arild Hetleøen25

Flest mål

SpillerMål
Egil Austbø5
Harald Johannessen5
Arnfinn Espeseth4
Helge Haram3
Jan Erik Osland3

A-lagsstallen 1970

Torgeir Hauge
Tore Nordtvedt
Egil Austbø
Harald Johannessen
Arild Hetleøen
Erling Mikkelsen
Frode Larsen
Ivar Farestvedt
Atle Bilsback
Helge Haram
Kjell Jensen
Arnfinn Espeseth
Jan Erik Osland
Finn Stedje
Knut Kaalaas
Johan Johannessen
Endre Blindheim
Dag Utle
Ole Kobbeltvedt
Kjell Øyasæter
Terje Sivertsen
Oddvar Træen
Per Gunnar Spjeld
Se full oversikt