1952: Seriefinale mot FFK

1952: Seriefinale mot FFK

Finalen ble spilt 22. juni, og 14 253 tilskuere fant veien til Bislett for å se oppgjøret.

Sesongen begynte med to strake tap i hovedserien, men så kviknet Brann-guttene til og vant fire på rad. De åtte poengene sammen med de ni fra forrige høst sendte Brann helt til topps i avdeling A i hovedserien. Dermed skulle rødtrøyene spille seriefinale mot vinneren av avdeling B, som var Fredrikstad.

Finalen ble spilt 22. juni, og 14 253 tilskuere fant veien til Bislett for å se oppgjøret. Det ble dessverre lett match for Fredrikstad, som vant 3-1. Brann hadde imidlertid vist at de kunne hamle opp med de aller beste også i seriespill. Det var godt å ta med videre.

Og høsten kom med cup og nye kamper i hovedserien. I serien gikk det ikke så bra, men i cupen var det sus av gammel storhet. Etter å ha slått Kvik 4-2 i omkamp i kvartfinalen, trakk Brann askeladd Solberg i semifinalen.

De fleste regnet med en lett kamp for Brann på Stadion og ny finale i Oslo, men sensasjonslaget fra Buskerud ville det annerledes. Rapportene forteller om en taktisk perfekt gjennomført kamp fra Solbergs side, og det hjalp ikke at Brann hadde hele byen og halve Sandviken i ryggen. Solberg vant 2-1 og gikk til finalen på Branns bekostning.

Brann var repesentert på landslaget igjen dette året. Oddvar Hansen spilte fire landskamper og Rolv Vevle Eriksen spilte én.

Det var et fint år for klubben, med både seriefinale og semifinale. Av 24 spilte kamper vant Brann tolv og tapte ni. Tre endte uavgjort.

Det var stort frafall blant fridrettsguttene i OL-året. Militærtjeneste får ta noe av skylden. Resultatet ble uansett nedrykk til 2. divisjon igjen.

Fotballgutten Otto Rasmussen ble forøvrig kretsmester i 30 km langrenn, mens Per Larsen ble kretsmester i både hopp og kombinert.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Oddvar Hansen20
Gustav Røed20
Otto Rasmussen20
Trygve Sigvaldsen20
Rolf Vevle Eriksen19

Flest mål

SpillerMål
Gunnar Skagen8
Olaf Pedersen8
Otto Rasmussen8
Gunnar Røed4
Asbjørn Melling4

A-lagsstallen 1952

Oddvar Hansen
Gustav Røed
Otto Rasmussen
Trygve Sigvaldsen
Rolf Vevle Eriksen
Rolf Wembstad
Olaf Pedersen
Erik Sletten
Gunnar Skagen
Kjell Monsen
Asbjørn Melling
Gunnar Røed
Sigurd Zachariassen
Odd Mjåtvedt
Leif Hauge
Kjell Seim
Hans Bjørn Skagen
Se full oversikt