1

Alex Horwath

Horwath
Alex

Keeper

Fødselsdato:
27.03.1987
Fødested:
Baltimore, USA
Nasjonalitet:
USA
Høyde:
190 cm
Vekt:
88 kg
Sivilstatus:
Gift
Spillernummer:
1
Debut:
06.04.2015
Obl. kamper:
23
Obl. mål:
0

Spillerprofil: Alex Horwath

 

Amerikanske Alex Horwath var den første spilleren utenfra som ble signert til 2015-sesongen, Branns første sesong utenfor landets øverste divisjon på svært mange år. Han kom da som Bosman-spiller etter å ha fullført kontrakten i Ljungskile i svensk 1. divisjon sesongen i forveien. Kontrakten ble signert etter noen dagers prøvespill, testing og samtaler med det sportslige apparatet.

Opprinnelig er han fra Baltimore, har spilt på universitetslag i USA og deretter i den amerikanske proffligaen MLS. Først var han i Kansas City, så San Jose Earthquakes, Seattle Sounders og New York Red Bulls. Før han dro til Sverige spilte han også i proffligaen USL for Wilmington Hammerheads og VSI Tampa Bay FC.

Horwath har også vært på samlinger med USA sitt G17- og G19-lag, men uten å spille kamper. Han er 190 centimeter høy.

Han beskriver seg selv som en keeper som gjør ting enkelt, og som kommuniserer godt med forsvaret foran seg. Han varslet umiddelbart at han kom til å jobbe for å bli førstekeeper i Brann.

2015

Alex Horwath debuterte borte mot Fredrikstad i første serierunde med en strafferedning i et oppgjør som endte 1-1, men fikk det tøft med å beholde plassen på laget utover sesongen når Piotr Leciejewski ble skadefri og endte opp med å spille tilsammen ti kamper i serie- og cup. 

Amerikaneren ble straffehelt med redning i straffesparkkonkurransen borte mot Vard-Haugesund i 2. runde av NM. Han holdt også buret rent mot Sarspborg 08 i 4. runde, men der røk laget på straffesparkkonkurransen.

2016

Piotr Leciejewski ble valgt som førstekeeper i 2016-sesongen, og Alex måtte nøye seg med en benketilværelse og noen sporadiske innhopp. Det ble kun tre kamper i serien i tillegg til en cupkamp mot Førde. I den kampen holdt han nullen, men laget røk på straffesparkkonkurranse.

Trenerteamet og sportslig ledelse anså Alex for å være en reel utfordrer til Piotr og en som pusher den polske sisteskansen. Rett før slutten av sesongen skrev Alex under for et nytt år med Brann.

2017

Igjen måtte Alex starte de fleste kampene på benken. Når han fikk sjansen i Piotrs skadeavbrekk gjorden han sine saker bra, men amerikaneren ble selv skadet på høsten og ble dermed uaktuell for resten av sesongen etter operasjon i hånden.

Han spilte fire kamper i serien, fire kamper i NM og en i Europa League-kvalikken denne sesongen. Horwath fikk ikke fornyet kontrakten ved sesongslutt og endte på 23 obligatoriske kamper for Brann.

Digger

Karriere

SerieCupEuropacupAndre
KamperMålKamperMålKamperMålKamperMål
Totalt150701000
2017Brann44100
2016Brann3100
2015Brann8200