30

Fredrik Pallesen Knudsen

Fredrik Pallesen
Knudsen

Midtstopper

Fødselsdato:
30.08.1996
Fødested:
Bergen
Nasjonalitet:
Norge
Høyde:
190 cm
Vekt:
83 kg
Sivilstatus:
Kjæreste
Spillernummer:
30
Debut:
26.11 2014
Obl. kamper:
14
Obl. mål:
0
Kontrakt:
2017

Spillerprofil: Fredrik Pallesen Knudsen

Fredrik Pallesen Knudsen er bygutt, oppvokst på Møhlenpris. Han spilte fotball i Djerv hele oppveksten og var buekorpsgutt i Nygaards Bataljon i 13 år. Debuten på A-laget til Djerv kom i 4. divisjon som 15-åring, men han rakk ikke å spille mer enn 15 A-kamper før Brann ønsket ham.

Han begynte på guttelaget i Brann og hospiterte med U-gruppen. Snart ble han en fast del av den, men da som midtbanespiller. Etter hvert ble han enig med trenerne om at det var som midtstopper han kunne nå lengst.

Pallesen Knudsens første mulighet til å vise seg frem på A-laget til Brann kom vinteren 2014 i to treningskamper. Han var da på den såkalte B-listen. Sent samme høst kom A-lagsdebuten, og den kom ikke i hvilken som helst kamp. Fredrik startet den skjebnesvangre kvalikkampen mot Mjøndalen som sendte Brann ned i 1. divisjon.

Nedrykket til tross, Fredrik hadde gjort seg positivt bemerket og ble tilbudt A-kontrakt og plass i A-stallen fra januar 2015.

Da hadde han også rukket å lede Branns juniorlag til NM-gull. Knudsen Pallesen spilte en god finale mot Lillestrøm, og som lagets kaptein kunne han heve pokalen i Telenor Arena etter 3-2-seieren i november 2014.

Som spiller er han mentalt sterk og god i duellene. Målsettingen er å spille flest mulig A-kamper i 2015-sesongen. Han har kontrakt med Brann ut 2017.

2015

Fredrik fikk med seg elleve kamper på vårsesongen før en skade satt ham ut av spill til langt ut på høsten. Kom tilbake mot slutten av sesongen og fikk med seg juniorlagets UEFA Youth League-kamper mot Anderlecth og gjorde også to innhopp for A-laget.

Midtstopperen spilte totalt ti seriekamper i OBOS-ligaen og tre kamper i NM for A-laget. Han spilte også seks kamper for Brann 2 i løpet av sesongen.

Ved sesongslutt ble han kåret til årets unge Brann-talent av Hansa-Borg Bryggerier.

2016

For å få mest mulig spilletid ble Fredrik leid ut til Åsane for hele sesongen. I kamp med Grønner, Demidov og Acosta ble det vurdert at det var bedre for Pallesen Knudsens utvikling med en hel sesong i OBOS-ligaen for de oransje fra nordre bydel, for så å returnere til Brann ved sesongslutt.

2017

Fredrik startet forsesongen i Brann, men ble solgt til Haugesund etter eget ønske 30. januar. Han endte dermed opp med 14 obligatoriske kamper på Branns A-lag.

Karriere

SerieCupEuropacupAndre
KamperMålKamperMålKamperMålKamperMål
Totalt100300010
2015Brann10300
2014Brann10