9

Martin Pusic

Martin
Pusic

Angriper

Fødselsdato:
24.10.1987
Fødested:
Wien
Nasjonalitet:
Østerrike
Høyde:
187 cm
Vekt:
74 kg
Sivilstatus:
Ugift
Spillernummer:
9
Debut:
16.03.2013
Obl. kamper:
29
Obl. mål:
13

Spillerprofil: Martin Pusic

Martin Pusic signerte for Brann som Bosman-spiller i januar 2013, og erstattet Kim Ojo som ble solgt til Genk samme uke. Pusic kom til Norge ett år tidligere da han prøvespilte for Vålerenga og signerte en kontrakt som gjaldt ut året. I august avbrøt han kontrakten med Oslo-klubben på grunn av lite spilletid, og reiste videre til Fredrikstad der han spilte ut sesongen. Pusic endte på åtte scoringer og to målgivende pasninger i løpet av sin første sesong i Tippeligaen.

Pusic ble født og vokste opp i Wien i Østerrike. Foreldrene hans er kroatiske, og Pusic har derfor både østerrisk og kroatisk statsborgerskap. Årene som ungdomsspiller tilbrakte han i klubbene Austria Wien og First Wienna FC, og i sistnevne klubb debuterte han også på seniornivå i 2005. Siden har Pusic vært en klubbnomade, og han har i tur og orden spilt for Schwadorf, FC Admira, Rheindorf Altach og Hull City før han kom til Norge og Vålerenga i 2012.

Pusic er kjent for å være en spiss som har stor arbeidskapasitet i angrepet, og han er også en vinnerskalle som gir alt for å score mål for klubbene sine.

I Brann overtok han trøye nummer 9 etter Kim Ojo, og i 2013-sesongen skal Pusic gjøre sitt ypperste for å erstatte nigerianeren i Brann-angrepet.

Pusic debuterte for Brann da han spilte fra start i seriepremieren mot Vålerenga på Stadion lørdag 16. mars, i en kamp som Brann vant 3-1.

Spissen opplevde måltørke i starten av Brann-sesongen. Sett bortifra mål i 2. og 3. runde av NM, så løsnet det ikke før i den 12. tippeligarunden og den første seriescoringen kom mot Sarpsborg 08 26. mai. Spissen ble til slutt delt toppscorer i Brann med ni mål sammen med Amin Askar.

I januar 2014 signerte Martin Pusic for danske Esbjerg, og spissen forlot Brann etter kun ett år i klubben. 

Digger

Karriere

SerieCupEuropacupAndre
KamperMålKamperMålKamperMålKamperMål
Totalt279240000
2013Brann2792400