4

Simen Wangberg

Simen
Wangberg

Midtstopper

Fødselsdato:
6. mai 1991
Fødested:
Trondheim
Nasjonalitet:
Norge
Høyde:
188 cm
Vekt:
85 kg
Sivilstatus:
Ugift
Spillernummer:
4
Debut:
19.08.2012
Obl. kamper:
20
Obl. mål:
1
Kontrakt:
2014

Spillerprofil: Simen Wangberg

Simen Wangberg kom til Brann i august 2012 da han ble kjøpt fra Rosenborg. Den 21 år gamle midtstopperen hadde da spilt 43 offisielle kamper for trønderne, men ønsket seg til en ny klubb for å få mer spilletid.

Wangberg er en klassisk midtstopper som er tøff i duellene og uredd i spillestilen. Rune Skarsfjord ga følgende beskrivelse av spilleren da han ble hentet til Brann:

- Simen er en sterk og kompromissløs midtstopper med bra fart, og han er en veldig lovende spiller som konsentrerer seg om å utvikle seg som fotballspiller, det er noe jeg setter veldig høyt.

Wangberg har spilt en rekke kamper for aldersbestemte landslag, og er i dag en del av U21-landslaget. Han har også erfaring fra internasjonale kamper med Rosenborg, og han er dobbel seriemester med gamleklubben i 2009 og 2010.

I Brann spiller han med trøye nummer 4.

2012

Wangberg debuterte for Brann søndag 19. august i kvartfinalen i cupen mot Strømsgodset. Wangberg kom på banen da Markus Jonsson måtte ut med skade, og trønderen gjorde en god debut og var med på å sikre avansementet i cupen.

Det første målet i Brann-drakten scoret Wangberg i seriekampen mot Molde 2. september, som Brann vant 4-1.

Simen spilte ti seriekamper, og scoret ett mål i sin første Brann-sesong. Han gjorde en god jobb som midtstopper da Markus Jonsson var ute med skade - og gjorde også en god figur da han trengtes som back.

2013

Simens andre sesong i Brann-trøyen var preget av skader. Trønderen spilte kun ni seriekamper i 2013 - samtlige fra start - som viste at tilliten var der så lenge han var skadefri. Han bar også tidvis kapteinsbindet for klubben.

Midstopperen representerte også Norges U23-landslag i privatlandskamp mot Italia på høsten.

2014

Underveis i sesongoppkjøringen til 2014-sesong ble det etter hvert tydelig at Wangberg ikke kom til å bli et førstevalg. Derfor gjorde han det klart at det var uaktuelt å fortsette karrieren i Brann uten å kunne ha forventninger om mye spilletid i Tippeligaen.

Lørdag 8. februar presenterte Brann at klubben var enig med Wangberg om å avslutte kontrakten, og at Wangberg var blitt enig med Tromsø IL om en overgang til klubben som var klar for 1. divisjonsspill. Wangberg signerte en treårig avtale med Tromsø IL den påfølgende uken.

Digger

Karriere

SerieCupEuropacupAndre
KamperMålKamperMålKamperMålKamperMål
Totalt191100000
2013Brann900
2012Brann101100