0

Tore André Flo

Tore André
Flo

Angriper

Fødselsdato:
15.06.1973
Fødested:
Stryn
Nasjonalitet:
Norsk
Høyde:
192
Vekt:
84
Spillernummer:
0
Debut:
28.04.1996
Obl. kamper:
55
Obl. mål:
35

Spillerprofil: Tore André Flo

Flo var en fryktet angriper i norsk fotball allerede før han meldte overgang til Brann foran 1996-sesongen. Det hadde han sørget for gjennom storspill både for Sogndal og Tromsø, der Harald Aabrekk hadde hatt hovedansvaret for ham.

For en spiller som kan se tilbake på store landskamper med Norge, et cupmesterskap med Chelsea og opphold både i skotsk og italiensk fotball, er kanskje ikke halvannet år i Brann det Tore Andre Flo husker best fra karrieren. Men i Bergen husker man ham likevel godt, og først og fremst fordi han var en strålende fotballspiller. Og litt fordi han sto bak en meget omstridt overgang til Chelsea.

Etter en tvist rundt kontraktsforholdet til Flo i Tromsø, måtte Brann ut med én million kroner i ovegangssum. Mons Ivar Mjelde ble etter hvert hans makker i angrepet, og de ble en fryktet duo. Bronsemedaljen i serien glapp i siste serierunde i hans første sesong, men triumfen over PSV Eindhoven i cupvinnercupen samme høst veide opp for skuffelsen. I Eindhoven var Flo stor, og proffklubbene hadde for lengst begynt å sirkle ham inn.

Flo avsluttet forøvrig Brann-karrieren med tre scoringer i sin siste kamp på hjemmebane, hvorav det siste var et langskudd i krysset fra 20 meter, i kampens siste minutt. Før den tid hadde han blant annet gjort seg bemerket i de to oppgjørene mot Liverpool i e-cupen.

Etter at Flo forlot Brann maktet klubben å sikre seg sølv i serien. I hans sted blen blant andre Kjetil Løvvik en sentral målscorer for rødtrøyene.

Etter opphold i Chelsea, Rangers, Sunderland og Siena var Flo tilbake i norsk fotball som Vålerenga-spiller. Der imponerte han ingen, men ble likevel norsk seriemester. Siden dro han enda en gang til England for å prøve seg i MK Dons.

Flo spilte 76 landskamper for Norge i perioden 1995 til 2004 og scoret 23 mål.

Digger

Karriere

SerieCupEuropacupAndre
KamperMålKamperMålKamperMålKamperMål
Totalt4028758200
1997Brann16941200
1996Brann2419346200