1931: Tapte etter omkamp

1931: Tapte etter omkamp

Brann måtte ut i ekstraomganger, omkamp og nye ekstraomganger mot Mjøndalen.

Cupkampene i NM ble spilt om høsten på den tiden, og sommeren 1931 var Brann på tur til Sverige. Her spilte vi flere kamper og stoppet like godt i Fredrikstad på hjemveien og slo Fredrikstad 5-2. Oppkjøringen mot cupkampene hadde vært perfekt. I de første rundene ble Høyanger, Egersund, Stavanger IF og Brage beseiret, men i 5. runde ventet Mjøndalen, som Brann var blitt slått ut av også tidligere.

15 000 møtte opp på Stadion for å se Brann hamle opp med østlendingene. Kampen gikk til ekstraomganger, og Brann ledet 3-2 til rett før slutt. Da utlignet Mjøndalen og det ble omkamp på deres bane. Også den gikk til ekstraomganger, og også der scoret mjøndølene mot slutten slik at de atter en gang satte Brann utenfor i NM.

Brann vant heller ikke kretsserien dette året. Det gjorde Djerv. Av 30 spilte kamper i 1931 vant Brann 18. Seks endte uavgjort og syv endte med tap.

Friidrettsguttene forsynte seg grovt av premiebordet i kretsmesterskapet, men fikk ingen norgesmestere. Og endelig smilte værgudene til skiavdelingen. Tusenvis av tilskuere så Bergensrennet i Riplebakken, antagelig det mest vellykede rennet som noensinne ble arrangert der.

Orientering ble også satt på programmet i klubben, en idrett som vokste raskt og fikk mange tilhengere i byen og i klubben.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003