1994: Teften av noe stort

1994: Teften av noe stort

Sesongen åpnet formidabelt og det så en stund ut til at dette skulle bli et stort år for klubben.

Med to x Ludvigsen på plass på Stadion, i tillegg til Frank Strandli (som kom fra selveste Leeds). Per Edmund Mordt kom også. Og etter hvert Geir Hasund.

Det så i det hele tatt veldig bra ut. Samtidig var åttitallshelten Bjarni Sigurdsson tilbake på Stadion. Riktignok forsvant den raske stopperen Tore Pedersen, men tilveksten var altså solid. Hallvar Thoresen var blitt trener året før, og sammen med sportsdirektør Anders Giske innførte han dresskode på laglederbenken, og antydet med det muligens at Brann nærmet seg Europa, der slikt var langt vanligere enn i gamle Norge.

Det var da også to særdeles meritterte personligheter som ledet Brann. Begge hadde et voksent antall landskamper, Hallvar Thoresen hadde en lang karriere i nederlandsk toppfotball bak seg, Anders Giske i tysk. 

Og hvilken sesongstart!

5-1 over Strømsgodset på Stadion i første serierunde satte standarden. Brann ledet serien helt til femte serierunde. Da kom Kongsvinger til Stadion og vant 4-0. Den uforklarlige smellen ble fulgt opp av 1-4 for HamKam i neste runde, og vips var Brann en middelhavsfarer igjen.

Nåja. Det ble en helt grei sesong. Vi holdt oss i medaljekampen helt til seks runder gjensto, men en forferdelig sesongavslutning sendte rødtrøyene fra Bergen ned på 6. plass.

I cupen var det stopp i kvartfinalen der Rosenborg vant 2-0. Det var imidlertid ingenting mot ydmykelsen på Lerkendal i serien. Kulerammen viste 9-0 til Rosenborg da dommeren endelig blåste av ydmykelsen.

Hva så med nykomlingene? Per-Ove Ludvigsen var skadet nesten hele sesongen, og det samme var Per Edmund Mordt. Frank Strandli spilte nesten alle kampene og scoret elleve mål i serie og cup, mens Inge Ludvigsen spilte alle så nær som én. Toppscorer ble Trond Egil Soltvedt. Igjen. Tolv i serien og fem i cupen ble det på Stanghelle-gutten, som for alvor var blitt Stadions store yndling.

Teksten er hentet fra boken ”Sportsklubben Brann – 100 år med tro, håp og kjærlighet”, skrevet at Atle Nielsen og utgitt på Schibsted Forlag i 2008

25

På denne dag i 1987

tapte Brann 0-1 i cupfinalen mot Bryne på Ullevaal etter et feildømt straffespark.

25. oktober 1987

Flest kamper

SpillerKamper
Roger Helland27
Trond Egil Soltvedt26
Geirmund Brendesæter25
Claus Lundekvam25
Inge Ludvigsen24

Flest mål

SpillerMål
Trond Egil Soltvedt17
Frank Strandli11
Eivind Karlsbakk9
Geir Hasund8
Inge Ludvigsen3

A-lagsstallen 1994

Roger Helland
Trond Egil Soltvedt
Geirmund Brendesæter
Claus Lundekvam
Inge Ludvigsen
Eivind Karlsbakk
Bjarni Sigurdsson
Frank Strandli
Magnus Johansson
Geir Hasund
Gunnar Norebø
Ole Erik Stavrum
Erik Johannessen
Lars Bakkerud
Trond Nordeide
Per Edmund Mordt
Per-Ove Ludvigsen
Jørn Vegard Berge
Martin Hollund
Tore Pedersen
Se full oversikt