2016: Tok sensasjonell sølvmedalje

2016: Tok sensasjonell sølvmedalje

Nyopprykkede Brann gjorde alle spådommer til skamme. Laget leverte over all forventning, tettet igjen bakover, jobbet knallhardt i hver kamp og havnet til slutt på en overraskende sølvplass.

2016 var året da eksperter, publikum - ja de fleste - trodde Brann skulle få slite med å overleve i Tippeligaen. Slik gikk det ikke.

Pressen og eksperter hadde spådd at Brann kom til å havne fra 11. – 14. plass denne sesongen. De fleste supporterne var nok også forberedt på en tøff sesong, og ville være fornøyd så lenge laget holdt seg.

Det så ut som de skulle få rett de første minuttene av den første kampen mot medaljekandidat Strømsgodset, og Brann lå under 0-2 allerede etter 34 minutter. Men Lars Arne Nilsens menn viste allerede da at de aldri gav opp og kjempet seg inn igjen i kampen. Mål fra Erik Huseklepp og Jakob Orlov gjorde at Brann startet sesongen med 2-2 og uavgjort.

Også i neste kamp kjempet guttene hardt og klarte igjen uavgjort mot en av de andre medaljekandidatene da Odd ble holdt til 0-0 på hjemmebane. Da Brann deretter slo Aalesund med 2-1 på bortebane med Azar som matchvinner med John Arne Rise hengende på ryggen, for så å slå Bodø/Glimt med 1-0 på hjemmebane, begynte nok folk å tenke at Brann kom til å klare seg likevel.

En nedtursperiode fulgte etter å ha blitt sendt ut av cupen etter straffespark mot Førde, deretter et hederlig 0-3-tap mot Rosenborg på Lerkendal.

Brann reiste seg raskt og skulle ikke tape to kamper på rad denne sesongen. Viking ble slått på bortebane og Sogndal ble slått hjemme. Brann var ikke et bunnlag.

Utover våren plukket Brann godt med poeng, og var ubeseiret på hjemmebane. Laget var gjerrige, stengte igjen bakover og vant kampene på Stadion med ett mål. På bortebane var resultatene litt mer blandet.

På sommeren løsnet det også offensivt med 4-1-seier og 6-0-seier hjemme mot Aalesund og 3-1-seier mot Odd på bortebane.

Gilli Rólantsson og Torgeir Børven kom inn og forsterket troppen før sommervinduet stengte. Det ble 1-1 i hjemmekampen mot Rosenborg foran fulle tribuner i en elektrisk atmosfære.

Utover høsten fortsatte laget å plukke bra med poeng, selv om det ble et og annet tap også. Men Brann hadde mulighet til å få medalje i årets serie. Det var det mange andre lag som også kjempet om.

Fire runder før slutt røk den gode hjemmestatistikken og Brann fikk sitt eneste hjemmetap med 1-2 for Lillestrøm.

Tre runder før slutt var Brann fremdeles med i kampen om sølvet, til alles store overraskelse. Hjemmeseieren mot Molde, etterfulgt av en borteseier mot Start, gjorde at den siste seriekampen hjemme mot Sarpsborg 08 kunne bli avgjørende, siden Odd lå med lik poengsum på tabellen.

Stadion ble fylt opp og Brann vant 2-1 mot Sarpsborg 08 og sikret dermed en sensasjonell sølvmedalje som nyopprykket lag. Kampen ble også et farvell til Erik Huseklepp som endte opp med 308 kamper og 68 mål for Brann.

Gjennomsnitt tilskuertall for sesongen endte på 12.380, noe som kun ble slått av Rosenborg. Steffen Lie Skålevik ble lagets toppscorer med sine seks mål og Fredrik Haugen leverte flest målgivende med sine åtte assist.

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Amin Nouri30
Sivert Heltne Nilsen29
Fredrik Haugen28
Ruben Kristiansen28
Piotr Leciejewski27

Flest mål

SpillerMål
Steffen Lie Skålevik6
Fredrik Haugen5
Kristoffer Barmen5
Azar Karadas5
Jakob Orlov5

A-lagsstallen 2016

Amin Nouri
Sivert Heltne Nilsen
Fredrik Haugen
Ruben Kristiansen
Piotr Leciejewski
Vadim Demidov
Kristoffer Barmen
Erik Huseklepp
Azar Karadas
Daniel Braaten
Jakob Orlov
Bismar Acosta
Deyver Vega
Steffen Lie Skålevik
Kasper Skaanes
Jonas Grønner
Mads Hvilsom
Remi Johansen
Gilli Rólantsson
Kristoffer Larsen
Torgeir Børven
Alex Horwath
Halldor Stenevik
Dani Hatakka
Viljar Vevatne
Se full oversikt