2013: Trenerfarvel etter svak høstsesong

2013: Trenerfarvel etter svak høstsesong

Etter en svak høst der laget sakket akterut på tabellen og havnet på 8. plass, sa Rune Skarsfjord takk for seg som trener.

Med bare én serierunde igjen av 2013-sesongen besluttet Skarsfjord å gi seg. Da var det allerede klart at laget ikke kunne havne på øvre halvdel av tabellen og at avstanden opp til de beste ville bli stor.

Med Kenneth Mikkelsen som stand-in-trener ble det 4-1-seier over Tromsø i den påfølgende kampen. Det betydde nedrykk for nordlendingene, men det hjalp ikke Brann til noe bedre enn en skuffende 8. plass.

Sesongen begynte langt bedre. Med seier i hjemmekampene mot Vålerenga, Molde, Viking og Odd var Brann med. Problemet var - nok en gang - at laget ikke maktet å vinne borte. Med én eneste seier på bortebane i løpet av hele sesongen ble det umulig å holde følge med de beste. Strømsgodset vant et noe uventet seriegull med Rosenborg og FK Haugesund på de to neste plassene.

Høstsesongen ble spesielt ille. Brann forlenget kontrakten til Rune Skarsfjord med tre nye år midt på sommeren. Avgjørelsen skapte støy og med unntak av årets eneste borteseier, mot Odd, og en påfølgende hjemmeseier mot Sogndal, ble poengfangsten mager. Spesielt bittert var bortekampene mot Viking og Vålerenga der laget ledet henholdsvis 2-0 og 3-1, for deretter å tape.

I en ujevn sesong sto Piotr Leciejewski frem som en ener og ble kåret til Årets spiller av både medier og supportere. Det ble også et år som videreutviklet ungdomslinjen med masse spilletid for spennende talenter. Noe av det morsomste var da Håkon Lorentzen (16) ble tidenes yngste målscorer i Tippeligaen i siste serierunde.

Fra året før var Erik Mjelde, Kim Ojo og Bentley borte. Nykommerne Martin Pusic og Stéphane Badji var kommet inn. Midtsommers forsvant Zsolt Korcsmár også, og Jonas Grønner ble utleid til KR på Island. Det ble forsøkt med leiespillerne Kennedy Ashia og Vasiliy Pavlov, men ingen av dem hadde nivået som krevdes.

Både Brann 2 (2. divisjon) og Brann 3 (4. divisjon) gjorde det greit i sine divisjoner og havnet midt på tabellen med masse unge spillere i aksjon hele sesongen. I junior-NM ble det tap i semien for FK Fyllingsdalen, som også ble NM-vinner.

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Erik Huseklepp32
Birkir Már Sævarsson32
Amin Askar31
Martin Pusic29
Stéphane Badji29

Flest mål

SpillerMål
Martin Pusic13
Bård Finne11
Amin Askar9
Erik Huseklepp8
Kristoffer Barmen6

A-lagsstallen 2013

Erik Huseklepp
Birkir Már Sævarsson
Amin Askar
Martin Pusic
Stéphane Badji
Tomasz Sokolowski
Piotr Leciejewski
Fredrik Haugen
Kristoffer Barmen
Kristoffer Larsen
Erdin Demir
Bård Finne
Henrik Gjesdal
Hassan El Fakiri
Zsolt Korcsmár
Fredrik Nordkvelle
Daniel Mojsov
Markus Jonsson
Simen Wangberg
Jørgen Mohus
Jonas Grønner
Kasper Skaanes
Håkon Lorentzen
Vasiliy Pavlov
Kjetil Skogen Kalve
Andreas Vindheim
Simen Lassen
Se full oversikt