2012: Ungdomsåret

2012: Ungdomsåret

2012 vil bli husket som året da Branns talentsatsing endelig begynte å bære frukter.

Opptrappingen av arbeidet med å få frem egne, unge og lokale spillere på A-laget til Brann startet for alvor i 2008. Guttelaget ble norske mestere i 2010 og juniorene var i finalen i 2011. Den gode generasjonen bare ventet på å utvikle seg godt nok til å få regelmessig spilletid i Tippeligaen.

Med fin utvikling hos de unge kombinert med mange skader på mer etablerte spillere i A-stallen, ble 2012 året da en rekke lokale gutter ble sendt på banen. Øystein Øvretveit fikk vokte buret da Piotr Leciejewski ble skadet. Jonas Grønner fikk sjansen, og det samme gjorde Kasper Skaanes, Bård Finne og Eirik Birkelund, for å nevne noen.

Kristoffer Larsen og Kristoffer Barmen ble tatt opp i A-stallen året før, og tok nye steg nå. Dette året fikk Larsen spille 25 kamper mens Barmen fikk 19. 

Sesongen kan deles inn i tre deler: En tragisk åpning med mange skader og mange tap. Deretter en midtperiode fra mai til langt ut i november uten et eneste tap på hjemmebane i Tippeligaen og avansement til semifinalen i cupen. Deretter et tragisk cuptap for Hødd og fire strake nederlag i serien på de siste rundene.

Det ga laget en 6. plass. Skuffende, for alle så hva laget var i stand til da de mest sentrale spillerne var i form og på banen samtidig. Med Leciejewski i mål, den nye kapteinen Markus Jonsson i midtforsvaret, Rodolph Austin og Tomasz Sokolowski på midtbanen og Amin Askar som en spennende nykommer på kanten var det svært vanskelig å slå Brann.

Men da Austin ble solgt til Leeds United i sommervinduet og alle de nevnte spillerne hadde lengre skadeproblemer, ble det etter hvert for mange ferskinger på Brann-laget, og det holdt ikke helt inn. Erik Huseklepp ble hentet hjem fra England. Det skapte begeistring, men han brukte tid på å finne tilbake til gamle takter.

Men gjett om vi fikk noen magiske øyeblikk likevel. Som da 18-åringen Bård Finne kom fra benken og snudde 0-1 til 2-1 mot Rosenborg helt på tampen av oppgjøret. Da Brann knuste seriemester Molde 4-1 med unge Jonas Grønner i midtforsvaret, eller da Kristoffer Larsen senket Hønefoss med en lekker 3-2-scoring på overtid.

Det må også nevnes et par ting til:

Brann 2 spilte i 2. divisjon igjen og klarte seg bra med et ungt mannskap. Vi stilte også med lag i den lokale 4. divisjonen for å få enda mer matching på de unge. På tampen av året så dessuten en ny idrett dagens lys ved at Brann meldte på et futsal-lag i lokal 2. divisjon.

17

På denne dag i 2003

i 2003 kom Kenneth Storvik ut fra pensjonistenes rekker og signerte for Brann etter å egentlig ha lagt opp.

17. januar 2003

Flest kamper

SpillerKamper
Birkir Már Sævarsson35
Kim Ojo34
Chukwuma Akabueze33
Zsolt Korcsmár31
Erik Mjelde30

Flest mål

SpillerMål
Kim Ojo15
Chukwuma Akabueze10
Amin Askar8
Zsolt Korcsmár5
Erik Huseklepp5

A-lagsstallen 2012

Birkir Már Sævarsson
Kim Ojo
Chukwuma Akabueze
Zsolt Korcsmár
Erik Mjelde
Piotr Leciejewski
Fredrik Nordkvelle
Fredrik Haugen
Amin Askar
Erdin Demir
Kristoffer Larsen
Markus Jonsson
Kristoffer Barmen
Rodolph Austin
Tomasz Sokolowski
Hassan El Fakiri
Erik Huseklepp
Simen Wangberg
Bård Finne
Christian Kalvenes
Lars Grorud
Jonas Grønner
Øystein Øvretveit
Eirik Birkelund
Oumar Niasse
Jørgen Mohus
Hannes Halldórsson
Kasper Skaanes
Kjetil Skogen Kalve
Andreas Vindheim
Se full oversikt